BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika! Peşmerge ve YPG saldırıya geçiyor!

Kobani’ye geçen peşmerge birliğinden bir komutan kısa süre içinde geniş çaplı bir operasyona başlayacaklarını bildirdi. İşte Kobani'de son durum...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kobani'de IŞİD ve Kürt güçleri arasındaki çatışmalar sürerlen önceki gece kente giriş yapan Peşmerge'den iddialı açıklamalar geldi. Kobani’ye geçen peşmerge birliğinden bir komutan kısa süre içinde geniş çaplı bir operasyona başlayacaklarını bildirdi.

YPG'DEN 24 SAATLİK BİLANÇO: 43 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ!

YPG Basın Merkezi, son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. Açıklamada ayrıca, YPG ve peşmergelerin koordineli bir saldırı düzenleyerek örgütü katyuşa füzeleri ile hedefledikleri kaydedildi. YPG'nin açıklamasında ayrıca "güçlerimiz çetelere ait 2 adet BKC, 2 adet B7 roketatar, 1 adet kalaşnikof ve bu silahlara ait çok sayıda cephaneye el koymuştur. Çetelere ait 3 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.” denildi.

PEŞMERGE'DEN HAVAN TOPU SALDIRISI

Kobani’de Peşmerge Güçleri'nin de katılımıyla çatışmaların yoğunlaştığını bildirildi. Savaşta karşılıklı olarak ağır silahlar kullanılıyor. Rudaw, Peşmerge Güçleri'nin Kobani'nin doğusunda bulunan IŞİD mevzilerine havan topu atmaya başladığını aktardı. ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları da peşmergenin havan atışlarına havadan destek veriyor.

IŞİD SABAH 11'DE SALDIRDI GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ
 
Peşmerge Güçleri Komutanı Ahmed Gerdi, “Peşmerge Güçleri ve YPG savaşçıları bugün saat 11:00 sıralarında kentin merkezi ve doğu cephelerinden saldırıya geçen IŞİD’lileri geri püskürttü” dedi. Ahmed Gerdi, dün gece kentin doğu ve güney cephelerinden saldırıya geçen IŞİD’e sert karşılık verdiklerini ifade etti.
 
Komutan Gerdi, Peşmerge Güçleri’nin ağır silahlarla IŞİD’i vurduğunu, YPG savaşçılarının da cephede örgüte sert karşılık verdiğini dile getirdi. Çatışmalarda herhangi bir zayiat verilmediğini söyleyen Ahmed Gerdi, “Her iki koldan saldırıyoruz. Kobani’yi IŞİD’den geri alana kadar savaşacağız” ifadesini kullandı.
 
Dün akşam IŞİD ile YPG savaşçıları arasında başlayan çatışmalar, gece yarısına kadar sürdü.

EN ŞİDDETLİ SAVAŞ DOĞU CEPHESİNDE

YPG (Halk Savunma Birlikleri) Kobani Sözcüsü Şoreş Hesen, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Peşmerge'nin hepsi Kobani'ye geldi ve yerlerine vardı. Silahları da sağlam geldi" dedi. Kobani'ye giden Peşmerge güçleri tanksavar füzeleri, ağır makineli tüfekler ve topların bulunduğu silahları da kente soktu. Hesen, Kobani'de çatışmaların 'dört cephede sürdüğünü ve en şiddetli çatışmaların doğu cephesinde yaşandığını' belirtti. Hesen, ağır silahların Kobani'ye ulaştırılmasına dair de "Peşmberge'nin silahıyla gelmesi çok iyi oldu. Bu silahlar daha önce bizde olsaydı IŞİD'i Kobani'den temizlerdik. En büyük sıkıntımız silahtı" dedi. YPG sözcüsü "Peşmerge'nin gelişini, Kürt ordusunun kurulmasına ve Kürtlerin ortak savunma gücü için atılmış bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

PEŞMERGE KOMUTANI: IŞİD'İ KUŞATACAĞIZ

Kobani’de Peşmerge Güçleri'nin de katılımıyla çatışmaların yoğunlaştığını bildirdi. Savaşta karşılıklı olarak ağır silahlar kullanılıyor. Rudaw Peşmerge Güçleri'nin Kobani'nin doğusunda bulunan IŞİD mevzilerine havan topu atmaya başladığını aktardı. ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları da peşmergenin havan atışlarına havadan destek veriyor.
 
Dün akşam IŞİD ile YPG savaşçıları arasında başlayan çatışmalar, gece yarısına kadar sürdü.
 
Öte yandan, Kobani’ye geçen peşmerge komutanının verdiği bilgiye göre, Kürt savaşçıları tarafından, kentin üçte birini işgal eden IŞİD kuşatıldı.

PEŞMERGE VE PYG'DEN GENİŞ ÇAPLI SALDIRI HAZIRLIĞI
 
Rûdaw canlı yayınına telefonla bağlanan Kobani’deki Peşmerge Komutanı Ahmed Gerdi, “YPG’yle aramızda güçlü bir işbirliği var. Peşmerge bugün çatışmalara katıldı. Ancak çatışma kısa sürdü çünkü IŞİD’i kısa sürede bastırdık ve öldürdüğümüz IŞİD’lilerin silahlarına el koyduk” dedi.
 
Geniş çaplı bir saldırıya hazırlandıklarını ifade eden Ahmed Gerdi, YPG ve Özgür Suriye Ordusu’yla aralarında güçlü bir işbirliği olduğuna dikkat çekti.
 
Gerdi, Peşmerge Güçleri’yle YPG’li savaşçıların moralinin yüksek olduğunu söyledi.

76768image1-(1).jpg

YPG: KOBANİ'DE ZAFER SÖZÜ VERİYORUZ

Kobani YPG ve YPJ komutanları Mahmud Berxwedan ve Roza Kobani, 1 Kasım “Dünya Kobanê Günü” çerçevesinde yapılan eylemlere katılanları selamlayarak “Alanlara çıkan milyonlarca eylemciye 'Kobanê'de zafer' sözü veriyoruz” dedi. 1 Kasım “Dünya Kobanê Günü” çerçevesinde Kürdistan ve dünyanın birçok merkezinde düzenlenen eylemlerin kendilerine büyük moral verdiğini söyleyen Kobani YPG komutanı Mahmud Berxwedan, bu günün YPG ve YPJ direnişi sonucunda ortaya çıktığını belirtti.

Özellikle radikal İslamcı örgütlerin baskısı altında bulunan Afganistan'ın yedi eyaletinde “Dünya Kobani Günü” vesilesiyle düzenlenen destek eylemlerine dikkat çeken Berxwedan, bunun çok büyük anlam taşıdığını ve IŞİD'in  parçalanmaya başladığının ispatı olduğunu vurguladı.

YPJ komutanı Roza Kobani ise “Dünya Kobanê Günü'ne katılan katılan tüm kadınları selamladıklarını ifade ederek. “Tüm dünya kadınlarına kadın özgürlük direnişimizin süreceği sözünü veriyoruz” dedi. 

KOALİSYON: IŞİD'İN 9 MUHARİP POZİSYONU YOK EDİLDİ!

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD savaş uçaklarının, Suriye'de IŞİD militanlarına yönelik 5, ABD ve koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ve insansız hava araçlarının da Irak'ta 5 hava saldırısı yaptığı bildirildi.
 
Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani civarında düzenlenen hava saldırılarında, IŞİD’in 9 muharip pozisyonu ile örgüte ait bir bina yok edildi.

KOBANİ'DE PEŞMERGE HALAYI!

Kobani'ye geçen 150 kişilik özel eğitimli Peşmerge gücünden bir grup varışlarını halay çekerek kutladı.

pesmerge_6029.jpg

pesmerge_1196.jpg