BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL

Oğlunu arabanın arkasına bağlayıp çekti!

Araçların son sürat seyrettiği bir caddede kızak üzerindeki altı yaşındaki oğlunu 4x4'üyle çeken baba, kameralara yakalandı.

Abone ol

İngiltere'de altı yaşındaki oğlunu kızağın üzerinde 4x4 araçının arkasına bağlayan adam görenleri dehşete düşürdü.

40 yaşındaki baba Simon Lewington, karlı, kaygan ve işlek bir caddede, kızağının üzerinde araca bağlı olan oğlunu çekerken yoldan geçenler tarafından görüntülendi. Baba araçla zikzak çiziyor ve kızağın üzerindeki küçük çocuk da sağa sola savruluyordu.


'OĞLUMA DENEYİM YAŞATMAK İSTEDİM'

Lewington bu şekilde bir karakolun önünden de geçince hayrete düşen polisler aracın peşine düştü. 6 Şubat'ta meydana gelen olayda polisler tarafından durdurulan baba "pes' dedirten sözler sarfetti. Oğlunun hayatta bir kere yaşayabileceği bir deneyimi tatmasını istediğini söyleyen baba daha önce de cadde üstünde olmamak kaydıyla oğlunun kızağını aracıyla çektiğini belirtti.

Mahkemeye çıkarılan marangoz baba, tehlikeli araç kullanarak başkalarının hayatını riske atmaktan suçlu bulundu. Yargıç Lewington'a, "Sadece oğlunuzun hayatını tehlikeye atmakla kalmayıp diğer sürücülerin hayatını da tehlikeye soktunuz" derken, en az 12 ay trafikten men edilmesi beklenen babaya verilecek ceza 11 Haziran'daki duruşmada belli olacak. Sorumsuz babanın hapis cezası alabileceği belirtiliyor