BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Oflu kadınlar yağmurda ıslanmayacak

Köylerden ilçe merkezine gelen Oflu kadınlar bundan sonra yağmur çamurda beklemeyecek. Onlar için sıcak bir ev kuruldu.

Abone ol

Of Kaymakamlığı, köylerden ilçe merkezine gelen yöre kadınlarının yağmurlu ve soğuk kış günlerinde köy minibüslerini bekleyeceği, dinlenebileceği,yemek yiyebileceği, annelerin bebekleri ile ilgili ihtiyaçlarını giderebileceği 'Hanımevi' projesini hizmete açtı.

Trabzon'un Of ilçesinde, Perşembe günleri açılan semt pazarına; bahçesinde ürettiklerini satmaya, hastane, resmi daireler gibi çeşitli işleri dolayısıyla yüzlerce köylü merkeze geliyor. İşlerini erken bitiren erkekler kahvehanelerde ihtiyaçlarını giderebilirken bayanlar, uzun süre köylerine gidecek minibüslerin kalkmasını saçak altlarında beklemek zorunda kalıyor. Özellikle yağmurlu ve soğuk günlerde saçak altlarında bir de yanlarında küçük çocuk veya bebekleri ile bekleyen kadınlar için bu durum çekilmez hale geliyor.

Kadınları saçak altından kurtarmak isteyen Kaymakamlık, her türlü ihtiyacın karşılanabileceği ve haftanın yedi günü açık olacak Hanımevi'ni kadınların hizmetine sundu. Kaymakamlıkça belirlenen iki görevli köylü, hanımlara çayından diğer ihtiyaçlarına kadar her türlü hizmeti verecek.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, pazarı gezerken yağmurda saçak altına sığınan çok sayıda bayanı gördüğünde, soruna çözüm bulmak için böyle bir projeye giriştiklerini belirtti. "Ninelerimiz ellerinde poşetler yağmur altında dolmuş bekliyor. Bazıları bebeğinin bakımını yapamıyor, lavabo ihtiyacını gideremiyordu." diyen Kaymakam Sonel, "Hanımevi'nin açılmasıyla birlikte artık burada hanım teyzelerimiz çay içip, yemeklerini yiyip, dinlenecekler. Bebeği olan anneler ihtiyacını gidermesi için bebek bakım odası ve namaz için de ayrı bir bölüm oluşturularak, bayanlarımızın güzel vakit geçirmeleri için tasarlandı." dedi. Kaymakam Sonel, yer tahsisinin Belediyece yapılmasından dolayı da Belediye Başkanı Oktay Saral'a teşekkür etti.