BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Bucaspor mu Adanaspor mu?

Bank Asya 1. Lig'den direkt Süper Lig'e yükselme mücadelesini sürdüren iki takımdan hangisi mutlu sona ulaşacak?

Abone ol

Ligde 29. haftayı en yakın rakibi Adanaspor'un 7 puan önünde tamamlayan, ancak daha sonraki 3 haftada 7 puan kaybeden Bucaspor, son 2 haftaya Adanaspor'un 2 puan önünde girdi.

Pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Bucaspor, ligin son haftasında Kayseri Erciyesspor'u İzmir'de ağırlayacak.

Sarı-lacivertli ekip, Adanaspor'un son iki maçını kazanması halinde iki müsabakada 4 puan topladığı takdirde lig sonunda Süper Lig'e yükselmeyi garantileyecek. Adanaspor'un bu hafta Orduspor'a mağlup olması durumunda, Bucaspor'un Çaykur Rizespor karşısında alacağı 1 puan, sarı-lacivertli ekibi Süper Lig'e taşıyacak.

ADANASPOR

Ligde son 3 haftada topladığı 7 puanla, Bucaspor ile puan farkını 2'ye indiren Adanaspor da, son iki haftada rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek. Bu hafta Orduspor deplasmanında 3 puan mücadelesi verecek Adanaspor, son hafta ise şampiyon Kardemir Karabükspor'u Adana'da konuk edecek.

Ligde ikinci devrede oynadığı 7 deplasman maçında mağlup olmayan Adanaspor, 2 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 4 gol atan Adana ekibi, kalesinde 2 gol gördü.

KEMAL KILIÇ FAKTÖRÜ

Geçtiğimiz sezon Bucaspor'u TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda şampiyon yapan Kemal Kılıç, sezon başında ligde Bucaspor'un başında 6 maça çıktı. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Göztepe maçından sonra görevinden istifa eden Kemal Kılıç, daha sonra Adanaspor'un başına geçti.

Bucaspor'u 5. sırada bırakan Kemal Kılıç, 10. sırada devraldığı Adanaspor'u ilk 2 yarışına dahil etti.

Sezon başında Bucaspor'un kadrosunu kuran Kılıç, şimdi Adanaspor'u Süper Lig'e yükseltmek için mücadelesini sürdürüyor.