BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.445,43
HABER /  GÜNCEL

Ofis çalışanları dikkat!

Sağlık uzmanları, uzun süre aynı konumda oturmanın ve hareketsiz kalmanın, belde şekil bozuklukları ve bel ağrılarına neden olduğunu söyledi.

Abone ol

ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali BaktırMeslek grupları içinde bel ağrısı şikayetinin en fazla uzun yol şoförleri ve bürolarda masa başında oturarak çalışanlarda görüldüğünü söyleyen söyledi. Görevi gereği uzun süre oturmak zorunda kalanların sık sık egzersiz yapmasını ve dinlenmesini önerdi. Prof. Dr. Baktır, şunları söyledi:

“2 saatten fazla aynı konumda oturarak çalışanlarda bel esnekliğini yitirir ve bel kavisinde bozulma meydana gelir. Tüm bu rahatsızlıklar da bel ağrısına neden olur. Görevleri gereği uzun süre aynı pozisyonda oturmak zorunda kalan uzun yol şoförleri, bilgisayar ya da masa başında oturarak çalışmak zorunda olanlar bel ağrısı riski ile daha sık karşılaşır. Tüm bu rahatsızlıklardan korunmak için, dik oturmak, sık sık mola vererek egzersiz yapmak, şikayetleri minimuma indirecektir.''

Kaynak: