BIST 10.201
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.399,24
HABER /  EKONOMİ

Offshore'daki 30 Türk deşifre oldu!

Dünya'yı sallayan Offshore sızıntısında Türk işadamlarının da isimleri var. İlk isimler de belli olmaya başladı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Dünya, Wikileaks'tan sonra Offshore sızıntısı ile sallanıyor. Bu kez panikte olan işadamları. 300 milyar dolardan daha büyük bir rakamdan söz ediliyor.
Sızıntıda Türkler'in de ismi var.

Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener, dünyayı karıştıran Offshore Leaks skandalını köşesine taşıdıve Offshore Leaks listesindeki 30 Türk'ün ismini verdi.

İşte Nedim Şener'in bugün köşesinde paylaştığı liste;

Bana verilen isimler arasında siyasetçiler ve ünlüler yok. Herhalde onları kendileri açıklamak istediler. Zaten belge sayısı çok olduğu için çalışma bir yıl kadar sürecekmiş. Bana yeni isimler ve belgeler ulaştıkça sizlerle paylaşacağım. İşte ICIJ'nin bana 'şimdilik kaydıyla' verdiği 'Offshore Leaks' belgelerindeki Türkler:

Soyadlarını şu aşamada rumuzluyorum. "Hilmi A., Emine N.O., Süha B., Burak C., Burak A., Tülay U., Ömer H.K., Mehmet T. K., Çalıs K., Önder U. Ahmet K. E., Murat S., Hakan G. K.K.E. Şirketi, Safi B., Osman M. K., Orhan K., Feray A., Altan B., Zeynep G.L., Şebnem Y. Y., Murat K., Oktay B., Mehmet E.A., Cumhur G., Soner Ö. Ismail E.A., Fikret C.."

LİSTEDE BAŞKA KİMLER VAR

Bazı isimler hakkında küçük ipuçları vereyim: 'Offshore Leaks' belgelerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun hazırladığı bir raporda yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan bir Tekel ile ilgili bürokratın adı yer alıyor. Ayrıca az gelişmiş bir ülkede enerji alanında faaliyet gösteren ve adı rüşvet iddialarına karışan şirket ile ortaklarının da British Virgin Adaları'nda hatırı sayılır offshore hesapları bulunuyor. Şimdilik bu kadar...