BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  EKONOMİ

Ofçay kimin sahibi Ahmet Bülent Kasap aslen nereli kimdir?

AKÇABATLI Kasap ailesinin sahibi olduğu Ofçay markası ABD'lilere satılması ile gündemin ilk sırasına çıktı. Peki Ofçay'ın sahibi olan Kasap ailesi kimdir?

Abone ol

Türkiye'nin önemli markalarından Ofçay'ın sahibi olan Kasap ailesi Trabzon Akçabat'lı. 1985 yılında çay sektörüne adım atan aile Ofçay markası ile kısa sürede sektörde geniş bir paya sahip oldu.

Ofçay'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Kasap, şirketi kuran Burhan Kasap'ın oğlu. Trabzon'dan 1979 yılında İstanbul'a taşınan Burhan Kasap, toptancılıkla iş hayatına atılır. 1985’de çay sektörüne giren Burhan Kasap, 1987 yılında Karadenizli bir çay firmasıyla ortak olarak Ofçay'ın temellerini atar.

Bugün Ofçay'ın başında bulunan oğlu Ahmet Bülent Kasap 16 yaşında üniversite yerine babasının yanında çalışmayı tercih eder. Ofçay bir aile şirketi olarak doğar ve kısa sürede Türkiye'nin bilindik markaları arasına dahil olur.

Ofçay Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Kasap, verdiği bir söyleşide Ofçay markasının bulunduğu noktaya gelmesinde en büyük etkenin kaliteden ödün vermemek olduğunu söylemişti.