BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.400,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

ODTÜ'lüler neyi protesto etti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede "Bizim anlayamadığımız taraf, ODTÜ'deki saldırganların neyi ve niçin protesto ettiğidir?" derken, olaylara katılan öğrenciler içinse "Bize göre ODTÜ'deki saldırganların öğrencilikle bağlantısı ve ilişkisi yoktur" dedi.

GÖKTÜRK-2'NİN UZAYA GÖNDERİLMESİ BİZİ MEMNUN ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında ODTÜ'de yaşanan olayları değerlendirdi. Bahçeli, "Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı'nın davet edilmesi unutulmuşsa da, TÜBİTAK kaynaklarıyla gerçekleştirilen milli nitelikli yer gözlem uydusunun uzaya gönderilmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir" diyerek Göktürk-2'nin uyduya gönderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ODTÜ'DEKİ SALDIRGANLARIN NEYİ PROTESTO ETTİĞİNİ ANLAMADIK

"Öğrenci oldukları ileri sürülen kalabalıklar polisle çatışmış, ortaya çok ilkel ve kabul edilemez görüntüler çıkmıştır" diyerek olayları anımsatan Bahçeli, "Bizim anlayamadığımız taraf, ODTÜ'deki saldırganların neyi ve niçin protesto ettiğidir? Üniversitede olay çıkacağının, bu yönde hazırlıkların ve kışkırtmaların yapılacağının neden istihbaratı önceden alınamamış ve gerekli tedbirler niçin geliştirilememiştir? İster istemez aklımızın bir köşesinde AK Parti'nin bilerek ve isteyerek böylesi bir ortamı sağlamak için planlar yaptığıyla ilgili ihtimaller yer etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"ODTÜ'DEKİLER ARASINDA PKK YANDAŞLARI VAR"

ODTÜ'de PKK yandaşlarının da bulunduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Ne var ki ODTÜ'de kandil uzantıları, yasa dışı Marksist-Leninist örgütler zehirlerini kusmuşlardır. Kaldı ki PKK, ODTÜ'deki şiddet sahnelerini selamlamış ve destek vermiştir" dedi. "Bize göre ODTÜ'deki saldırganların öğrencilikle bağlantısı ve ilişkisi yoktur" diyen MHP lideri Bahçeli, "Üniversite yönetiminin bu sarih gerçeği görmeden olaylara karışanların lehinde açıklama yapması ve bunlara zımnen destek verir bir görüntü çizmesi akademik tarafsızlık ve insafla bağdaşmamıştır" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI YAKIŞIKSIZ

Bahçeli, 168 üniversitenin ODTÜ'de yaşanan olaylar sonrası yaptığı açıklamayı da değerlendirdi. "Biz bunların hiç birisini doğru bulmuyoruz" diyen Bahçeli, "AK Parti'nin yönlendirmesi altında üniversiteler polarize olmuş ve karşı saflarda toplanmışlardır" dedi. Bahçeli, "ODTÜ yönetimini eleştiren ve hükümet dalkavukluğuna soyunan üniversite yönetimleri bu zamana kadar acaba hangi önemli konularda görüş belirtme gereği duymuşlardır?" diye sordu. MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'lü akademisyenler için sarf ettiği sözleri ise, "Başbakan Erdoğan'ın öğretim üyeleriyle ilgili kullandığı ifadeler de yakışık kalmamıştır. Sinir ve öfke nöbetine tutularak ağır sözler sarfetmesi, taşdığı makanın saygınlığıyla uyumlu olmamıştır" şeklinde değerlendirdi.