BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan hodri meydan

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde hükümete karşı artan uluslararası saldırılara dikkat çekti.

Abone ol

Türkiye'nin 10 yıl içerisinde elde ettiği itibarlı yeri kıskandıklarını, çekemediklerini belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir baskı, hiçbir saldırı karşısında sesimiz titremeyecek, dizlerimizde dermansızlık olmayacak" diye seslendi.

Bozkır ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi'nin dergahına gittiğini söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin bu toprakların, ulu erenlerin hocası olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bu diyarlarda da bayram neşesi olsun, bu diyarlarda da nesillerden nesile aktarılan bizim değerlerimiz olsun diye binlerce talebeyi yetiştirip, Anadolu'ya, Rumeli'ye, Afrika içlerine kadar gönderen ulu üstad... Konyamızın değişik ilçelerine geldiğinizde her biri Hoca Ahmet Yesevi'den izin, ruhsat almış, bu diyarlara gönderilmiş izler görürsünüz" diye konuştu.

HİÇBİR YERDE KORKAK OLMAYACAĞIZ

"Bize her şey yakışır ama korkak olmaz yakışmaz" diyen Davutoğlu, "Hiçbir yerde korkak olmayacağız, hiçbir yerde tereddüt göstermeyeceğiz. Hiçbir baskı, hiçbir saldırı karşısında sesimiz titremeyecek, dizlerimizde dermansızlık olmayacak" ifadesini kullandı.

Bakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Son dönemde Başbakanımız başta olmak üzere özellikle hükümetimize yönelik bazı uluslararası saldırıları görüyorsunuz. Bunlar, Türkiye'nin 10 yıl içerisinde geldiği yeri ve gittikçe bağımsız, sesi gür bir ülke olarak uluslararası alanda elde ettiği itibarlı yeri kıskanıyor, çekemiyorlar. Onlar istiyorlar ki Türkiye eskisi gibi olsun. Türkiye'nin eskisi gibi olması ne demek biliyor musunuz? İnsanların şu veya bu kıyafet giydi diye fişlenmesi demek. Şu veya bu inancı taşıdı diye kodlanması, 'şurası kamusal alan, burada istediğiniz gibi yaşamayasınız' diyerek belli alanları bu milletin evlatlarına yasak etmek demek. Eski Türkiye demek, milletin devletiyle olan gönül bağının sarsılması demek. Eski Türkiye demek, özgürlüklerin kısıtlandığı, siyaset alanının daraldığı ve nihai kararların milletin temsilcileri tarafından değil, kapalı kapılar ardında belli mihraklar tarafından verilmesi demek. 10 yıl içinde o eski Türkiye bitti."

ŞİMDİ BÜYÜK TÜRKİYE VAR

Son demokratikleşme paketi ve birçok özgürlükçü adımlarla halkına, milletine güvenen, onunla yola çıkmaya ahdetmiş bir siyaset anlayışının hakim olduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eski Türkiye demek, kendi snırları dışında hiçbir meseleyle ilgilenmeyen Türkiye demektir. Dış politika dendiğinde birkaç meseleye indirgenmiş dış politika konusuyla ilgilenen, onlarda da sadece defansif olan Türkiye demektir. Kıbrıs gibi Ermeni meselesi gibi defansif olan, kendi alanında kalan Türkiye demek. Pasifliği, edilgenliği rasyonel dış politika zannedenlerin ülkesi demek. Yeni Türkiye, halkıyla kenetlenmiş siyasi kadroların, AK Parti kadrolarının yaptığı gibi halkıyla kenetlendikçe, o halktan destek aldıkça hep ileriye bakan Türkiye demek. Eski Türkiye en ufak sanayi ihtiyacını bile dışarıdan sağlayan Türkiye idi. Şimdi kendi tankını, topunu, inşallah kısa zamanda kendi uçağını yapacak büyük Türkiye var."

Programda vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, ardından Seydişehir ilçesine gitti.

mossad.jpg