BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  GÜNCEL

İngiliz Müslümanlara Eş-Şebab uyarısı

İngiliz polisi, aşırılık yanlısı kesimleri eleştiren İngiliz Müslümanları, Somalili radikal İslamcı Eş-Şebab örgütü tarafından hedef alınabilecekleri yönünde uyarıyor.

Abone ol

İngiltere'de polis, Müslüman vatandaşlarını aşırılık yanlısı kesimleri eleştirdikleri takdirde Somalili radikal İslamcı Eş-Şebab örgütü tarafından hedef alınabilecekleri yolunda uyarıyor.

Londra polisi, Eş-Şebab tarafından hazırlanan ve içinde cihatçıları eleştiren kimi İngiliz Müslümanların isimlerinin geçtiği bir video kaydı soruşturuyor.

"Woolwich Saldırısı: İntikam" adlı video kayıtta, İngiliz asker Lee Rigby'nin geçen Mayıs ayında Londra'da öldürülmesi övülüyor.

25 yaşındaki asker Rigby, Londra'nın güneyindeki Woolwich semtindeki kışla yakınlarında bıçaklı ve satırlı saldırıya uğrayarak öldürülmüştü.

Nijerya kökenli İngiliz vatandaşı zanlılar Michael Adebolajo ve Michael Adebowale, saldırıya "İngiliz askerlerin her yerde Müslümanları öldürmesini" gerekçe göstermişti.

Saldırıdan sonra olay yerinde bekleyen iki saldırgan, polisin açtığı ateş sonucu yaralanmış ve hastaneye kaldırılarak gözetim altına alınmıştı.

Olayı eleştirenler arasında bulunan, İngiliz Müslümanların ileri gelenlerinden ve siyasi eleştirmen Mohammed Ansar hali hazırda polis korumasında bulunuyor.

Video kayıtta ismi geçen diğer kişilerle ise dedektifler iletişim kurdu.

Ama kayıtta ismi geçen bir İngiliz imam, susmayacağını söylüyor.

Londra'da imamlık yapan Ajmal Masroor, "Onlar gibi radikal ve terörist olmamızı istiyorlar ama çoğunluk onları kınıyor. İslam ve Allah kesinlikle onların yaptıklarının yanında olmaz." diye konuştu.

Masroor ayrıca "Her zamanki gibi içtenlikle şu noktanın altını çizmeliyim: bu teröristler ve bu kaçıklar çoğunluğu susturacaklarını düşünüyorsa çok şaşıracaklar." dedi.