BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'deki Fırat pankartına çirkin saldırı

ODTÜ mezuniyet töreninde 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir ile Fırat Çakıroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı pankartla ilgili, sosyal medya hesabından çirkin sözler paylaşan akademisyen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Çankaya Üniversitesi Mezunlar Derneği, Çankaya Üniversitesi'nde görevli Araştırma Görevlisi E.B.Ş'nin Ömer Halisdemir ve Fırat Çakıroğlu ile ilgili hakaret içeren sözlerine tepki gösterdi. Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Taha Çalık, E.B.Ş. hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ODTÜ mezuniyet töreninde açılan Ömer Halisdemir ve Fırat Çakıroğlu pankartıyla ilgili sosyal medya paylaşımı tepkilere neden oldu. Çankaya Üniversitesi Mezunlar Derneği, Çankaya Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü Araştırma Görevlisi E.B.Ş'nin şehitlere hakaret ettiğini belirterek, üniversite yönetimini göreve çağırdı.

E.B. İÇİN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Çankaya Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Taha Çalık da E.B.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçe şu ifadeler kullanıldı:

"Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde taşıdığı, üzerinde sırasıyla; Şehit Ömer Halisdemir, Şehit Asteğmen Kubilay, Atatürk, Şehit Fethi Sekin ve Şehit Fırat Çakıroğlu'nun fotoğraflarının olduğu bahse konu pankart, “100. Yıl Evleri” isimli bir grupta M.K tarafından paylaşılmıştır. Şüpheli E.B.Ş. tarafından bahsi geçen paylaşımın içeriğinde yer alan pankarta yönelik olarak 02.07.2017 tarih ve 20.36 saatli yorumunda, İzmir’de bir üniversite öğrencisi olup şehit edilen ve hala mahkemesi devam etmekte olan Fırat Çakıroğlu’na yönelik olarak kullandığı “en sondaki üniversiteye satırla girdi birilerinin kıçını kesmek için en son onun kıçını kesip eline verdiler” ifadesi ile toplumun gayrimuayyen bir kesimini, diğer bir kesime karşı alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektedir. Mevcut yorumu içeren paylaşım EK-2’de Sayın Savcılığınıza sunulmaktadır."