BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ödemişli karpuz üreticisi perişan

Fiyatı 15 kuruşa kadar düşen patatesinin ardından, Ödemişli karpuz üreticisi de bu yıl beklediğini bulamadı.

Abone ol

Ödemiş ve çevresinde Haziran ayının ortalarından itibaren başlayan karpuz sezonu fiyatların düşük olması ile ölü doğdu.

Ödemiş Hali arkasında açılan karpuz pazarına gelen üreticiler bu yıl yine hüsrana uğradıklarını, bu fiyatlarıyla değil borç ödemeyi, 'eve nasıl gideceğiz' diye kara kara düşünmeye başladıklarını söylediler. İlçeye bağlı Gereli köyünden karpuz üreticisi Hasan Fehmi Güleç (51), “Karpuz pazara girdiğinden itibaren fiyatlar tepe takla geldi.

Şu an traktör üstünde kilosu toptan 20-25 kuruş. İşin garip tarafı da pazarda alıcı yok. Bu yıl karpuzda verim az. Havaların durumu da istikrarlı değil. Bir sıcak, bir yağış, bir soğuk. Karpuzda verim büyük ölçüde etkilendi. Eskiden tüccar da gelir sabahtan malını alır giderdi.

Onlar da buradaki ayakçıların taktiği ile akşama kadar mal aldırmıyorlar. Akşama kadar beklemekten bıkan üretici, 'lanet olsun' diyerek malı geri götürmemek için onların istediği fiyata satış yapmak zorunda kalıyor. Karpuz pazarında herhangi bir denetim de yok. Bizimle ilgilenen yok.

Karpuz acaba olgun mu, yoksa gök mü inceleyen yok. Sabahleyin pazara girerken 5 lira giriş parası veriyoruz. Arkası yok. Köylü burada sahipsiz” dedi.