BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'ın mesajını okuyacak isim!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Öcalan'ın mektubunun bugün ellerine ulaşacağını açıkladı.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İmralı mesajını bugün alacağız. Diyarbakır'da 2 milletvekili Türkçe ve Kürtçe okuyacak" dedi.

Ankara'da bulunan BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, mesajı aldıktan sonra Diyarbakır'a hareket edeceği belirtildi.

Abdullah Öcalan'ın mesajı, Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlandı. Mektup, Bağlar ilçesindeki kutlama alanında iki BDP'li milletvekili tarafından okunacak.

ZANA OKUYACAK

Financial Times yazarı Dan Dombey, Diyarbakır'da yapılacak 21 Mart Nevruz Bayramı etkinliğinde, Abdullah Öcalan'ın mesajını Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın okuyacağını iddia etti.

Barış sürecindeki Türkiye, günlerdir yarın Diyarbakır'da kutlanacak Nevruz Bayramı'nda Abdullah Öcalan'ın kime, ne mesaj vereceğini merak ediyordu. Öcalan'ın bu mesajını kimin okuyacağı sır gibi saklanırken Financial Times'tan çok önemli bir bilgi geldi.
Financial Times yazarı Dan Dombey, kaleme aldığı yazısında "Perşembe günü Leyla Zana binlerce kişinin önünde ateşkes ilanını ve önümüzdeki aylar için bir yol haritasını içeren mesajı okuyacak. Yol haritasını Öcalan hazırladı." ifadelerine yer verdi.