BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'ı Mandela'ya benzeten vekil!

Canlı bombayı öven sözleri nedeniyle eleştirilen BDP'li Tuncel'in sözlerine BDP'li Binici de destek verdi

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, 8 askeri şehit eden PKK'lı canlı bombaya yönelik övgüsüne bir destek daha geldi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "Sebahat'ın sözleri neden şaşırtıyor? Kendi cephemizden kahraman olarak görüyoruz" dedi.

Tuncel'in sert eleştirilere neden olan sözlerine destek veren Binici'nin değerlendirmesi şöyle oldu:
"(PKK) O insanlar dağda çiçek toplayıp, piknik yapmıyorlar. İnsanlık dışı muamelelere maruz kalmışlar ve silahlı mücadeleyi seçmişler. Biz siyaset zeminine çekmek istiyoruz. Ancak Dicle kararı da gösteriyor ki siyaset yapmamızı istemiyorlar. Biz halk hareketine terörist demeyiz. Mandela, Castro da teröristti, şimdi kahraman. Bizden bunu beklemeyin. PKK bir halk hareketidir, bunu herkesin görmesi lazım. Terörizmle mücadele olarak görüldükçe bir adım ileri gidilemez. Dicle kararını veren YSK birlikte özgür, kardeşçe yaşamı engelliyor. Bu oyun bozulmalı."

İLK RESMİ GRUP DİYARBAKIR'DA

29 milletvekili ile resmi olarak grubunu oluşturan BDP boykot kararından geri adım atmadığı için ilk toplantısını da Meclis dışında yapacak. BDP, 5 Temmuz Salı günü Diyarbakır'da toplanacak.