BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Artık tesettürlü kadınlar da bronzlaşacak

Tesettüre uygun mayo üreten Haşema firması güneşten tam koruyan ve tesettürlü kadınların bronzlaşmasını engellemeyen Haşema mayoları üretecek...

Abone ol

Tesettüre uygun mayo üreten Haşema firması Güneşten tam koruyan ve tesettürlü kadınların bronzlaşmasını engellemeyen Haşema mayoları üretecek...

Dünyada mayo anlayışına çok farklı bir yaklaşım getiren ve tesettürlü kadınların gözdesi olan Haşema, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye ve Esra ile gelinleri Reyyan ve Sema'nın da tercihi. Evlenmeden önce Fatih'te oturan Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan, şimdi Amerika'da yaşasa da, mayosunu Fatih'te üretilen Haşema'dan alıyor. Reyyan Erdoğan tam tesettürlü 'Veronica' modelini tercih ediyor. Bilal Erdoğan ise tam tesettürlü uzun şortlu Haşema'yı.

Haşema Tekstil A.Ş.'nin sahibi Mehmet Şahin, "Amacımız güneşten tam koruyuculuk sağlayan ve aynı zamanda tesettürlü kadınların bronzlaşmasını engellemeyen Haşema mayolarını piyasaya çıkarmak" diyerek, şunları söyledi: "Krem sürmeden koruyuculuk sağlayacak olan bu ürün kadınları ekstra krem parasından da kurtaracak."

Güneş koruyuculu haşemaları, Hollandalı bir profesör hazırlıyor. Şahin bu durumu "Hollandalı Prof. Tony Huber, bu tarz bir mayo için kumaş üreteceği için çok şaşkın. 'Hiç tarzım değil. Ama mademki tesettürlü kadınların böyle bir talebi var. Onlar için mutlaka güneş koruyuculu kumaş üreteceğim' diyor. Türkiye'de bu kumaşı bize üretecek bir teksilci çıkmadı" sözleriyle açıkladı.