BIST 10.266
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.394,15
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'dan BDP'ye yemin izni çıktı!

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarından çarpıcı açıklama;

Abone ol

BDP'li bağımsız vekil Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis'e gelmeyerek boykot kararı alan BDP'li bağımsız vekiller için yemin yolu açılıyor. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşme sonrası 'Yemin'e yeşil ışık yakıldı. Öcalan'ın avukatları, BDP'nin devletle mutabakata varıp yemin edebileceğini açıkladı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 6 Temmuz günü gerçekleşen haftalık görüşmesinde İmralı'da devam eden görüşmeler, daha önce sunduğu protokoller, 15 Temmuz tarihi, Çatı Partisi, yemin krizi ve çatışmasızlık sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.

YEMİN KRİZİ NASIL AŞILIR?

Öcalan, "Yemin krizi nasıl aşılır?" diyerek şöyle konuştu: "Bu kriz çözülür mü çözülmez mi bilemiyorum. Ancak BDP daha önceki gibi oyunlara gelmemelidir. Daha önce söylediğimiz gibi hükümetle bir mutabakata varılarak yemin edebilirler.

HEMEN SERBEST BIRAKILMA OLMAYABİLİR

Bu mutabakat mutlaka olmalı ve önemlidir. Yapacakları mutabakat metni, devlete sunduğum protokollerle paralel olabilir veya kendi koşulları ve durumlarına göre yapabilirler. Örneğin bu protokollere Hatip Dicle'nin durumu, diğer beş tutuklu vekilin serbest bırakılması, KCK'lilerin serbest bırakılması, hatta tüm tutsakların serbest bırakılması, yüzde on barajının düşürülmesi ve TMK'nın değiştirilmesi gibi hususlar eklenebilir. Öyle hemen Hatip Dicle meselesi ve diğer meseleler çözülmeyebilir, öyle hemen serbest bırakılma olmayabilir.

MUTABAKAT SORUNLARI ÇÖZER

Ancak bu koşulların yerine getirilmesi için zaman içinde devletin-hükümetin yapacağı şeyler bir yazılı metne bağlanır ve zamanla yerine getirilir. Bu metinle, bu sorunların gelecekte çözümü için bir mutabakat sağlanmış olur. Bu mutabakat, sorunların çözümü için ön açıcı ve çözüm geliştirici olur.