BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan Baydemir'e sert fırça

“Silahlı mücadele miadını doldurmuştur” diyen Osman Baydemir'e İmralı'dan çok ağır yanıt geldi.

Abone ol

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, "Silahlı mücadele miadını doldurmuştur" diyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e sert çıktı.

Baydemir'e "Bu konu sana düşmez" diye çıkışan Öcalan inşaat çukurunda ölen iki çocuğu hatırlatarak "sen işine bak" mesajı gönderdi.

Öcalan'ın haftalık görüşme notları PKK'ya yakın internet sitesinde yayınlandı. Baydemir'i topa tutan Öcalan şunları söyledi:

“Basından izledim, bazıları çıkıp sorumsuzca “silahlı mücadele miadını doldurmuştur” diyor. Silahlı güçlerin pozisyonu ve geleceği hakkında Kandil bile tek başına karar veremezken, bunları nasıl söyleyebiliyorlar? Herkes kendi işine bakmalı, herkes sorumlu olduğu konularla ilgilenmeli, kafa yormalı, söz söylemeli. Bu konu onlara düşmez.

Kalkıp silahlı güçler miadını doldurmuş diyorlar, AKP seni bırakır mı? Hem parası, hem olanakları, hem gücü var, senin neyin var, yer yutar seni. Bunu nasıl görmüyorsunuz? Şimdiki gibi rahat siyaset yapabilecek misiniz, devlet seni yaşatır mı, neyin karşılığında silahlar bırakılsın diyorsunuz? İşte basit gibi gelebilir ama Diyarbakır'da Toki inşaat çukurunda iki çocuk boğulmuş, bu ölümleri engellemek için ne yapıldı, iki kepçe toprak atılsa içine, o çukur kapatılsa bu ölümler olmayacak

SINIR DIŞINA ÇEKİLME YOK

Öcalan silahlı güçlerin sınır dışına çekilmesi noktasında anlaşma yapıldığı iddialarını, “Bizim de burada silahlı güçlerin sınır dışına çekilmesi konusunda bir anlaşmamız yok" diye yalanladı.