BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Öcalan ve Türk ikinci kez aynı karede

İmralı'da bir araya gelen ikili bundan 20 yıl önce Lübnan'da aynı karede yer almıştı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Ankara İmralı'daki Öcalan-BDP buluşmasına kilitlendi. Şimdilik her iki taraftan da net bir açıklama yok.


BDP'LİLERE İMRALI İZNİ NASIL ÇIKTI?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP heyetinin İmralı görüşmesine kendilerinin izin verdiğini söyledi. Herkesin yanıtını merak ettiği noktaları açıkladı.
(DEVAMINI OKU)

bakan-ergin-imrali-görüşmesini-anlatti.jpg

İMRALI'DA ÖCALAN İLE BDP'LİLER BULUŞTU

Kürt sorununu çözmede hükümet yeni bir yol haritası izliyor. Sürpriz ise BDP'liler ile Öcalan'ı buluşturmak oldu.
Görüşmede neler konuşuldu? Öcalan neler dedi? Neler oluyor?
(DEVAMINI OKU)

abdullah-öcalandan-açiklama.20130104081839.jpg


MİT'in koordinasyonunda sürdürülen görüşmelerle ilgili 20 yıl sonra ilginç bir tesadüf yaşandı. İşte görüşmeyle ilgili Ankara'da konuşulanlar ve o ilginç detay;

Türkiye, bir kez daha olağanüstü günler yaşıyor. Siyaset neredeyse İmralı'daki buluşmanın detaylarına kilitlenmiş durumda.

BDP tarafı, Ahmet Türk ve Ayla Akat'ın İmralı ziyaretiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Görüşmeyle ilgili detayların Salı günü kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

MUHALEFET KULİSLERİ HAREKETLİ

MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen İmralı görüşmesiyle ilgili Ankara kulisleri ise hareketli.

Dün gün boyu hem CHP hem de MHP cephesi görüşmeleri değerlendirdi.

Kulislerde, İmralı görüşmesi, Erdoğan'ın TRT'nin ortak yayınında yaptığı açıklamalarla birlikte değerlendiriliyor.

MHP'LİLER NE DİYOR?

MHP tarafına göre Erdoğan, BDP'yi yeni anayasa için iknaya hazırlanıyor. İddialara göre Erdoğan, Öcalan ile müzakere sürecini kendisine koz olarak kullanacak.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan sonuç beklemeyen Erdoğan, yeni anayasayı Meclis'ten geçirecek çoğunluğa ulaşamayacağı için BDP'nin desteğiyle referandum yolunu açabilir.

Erdoğan, TRT'nin ortak yayınında yeni anayasa çalışmalarının sulandırıldığını söylemiş, makul sürede bitmemesi halinde kendilerine destek verecek, yeterli bir çoğunluğa sahip partiyle bu süreci devam ettirebileceklerini açıklamıştı. MHP'nin iddiasına göre Erdoğan'ın tarif ettiği parti BDP!

77.20130104001916.jpg

20 YIL SONRA AYNI KAREDELER

Ankara'daki siyaset kulislerini canlandıran İmralı görüşmelerinde ilginç bir detay var. O da Ahmet Türk'ün 20 yıl aradan sonra bir kez daha Öcalan ile görüşmesi. Öcalan, 1993 yılında Lübnan'da bir basın toplantısı düzenlemiş ve o toplantıya Ahmet Türk'ün yanısıra Celal Talabani ve Kemal Burkay'da katılmıştı.

KÖPRÜNÜN ALTINDA ÇOK SULAR AKTI

İşte 20 yıl önce çekilen bu karedeki isimler bugün çok farklı yerlerde bir kez daha karşımıza çıktı. Kemal Burkay uzun bir aradan sonra Türkiye'ye dönerken Ahmet Türk milletvekili sıfatıyla Meclis'te görev yapıyor. Talabani ise bugün rahatsızlığına rağmen Irak Cumhurbaşkanı...