BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalan Şivan Perver'i böyle uyardı!

Bölücübaşı Abdullah Öcalan TRT 6'nın programına çıkacağı söylenen Şivan Perver'i sert bir şekilde uyardı.

Abone ol

Öcalan, yurt dışında yaşayan Şivan Perver ve yazar Kemal Burkay'ı AK Parti ile işbirliği yapmamaları konusunda ikaz etti.

İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşme notları örgüte yakın internet sitesinde (Fıratnews) yayınlandı.

HALK NEZDİNDE BEŞ PARALIK KIYMETİ KALMAZ

Daha önce TRT 6'ya katılacağını söylediği için PKK yandaşlarının hedefi olan, Kürt sanatçı Şivan Perver ve Türkiye'ye döneceğini söyleyen Kürt siyasetçi-yazar Kemal Burkay'a seslenen Öcalan, "AK Parti son zamanlarda Şivan Perver ve Kemal Burkay ile görüşüyor, onları Türkiye'ye getirmeye çalışıyor. Burkay öyle televizyonda bizi eleştireceğine. samimiyse gelip demokratik siyaset içinde yer alsın, mücadeleye katılsın. AKP bunları Türkiye'ye getirerek bunlar üzerinden rant sağlamaya çalışıyor. Şimdi bu Kemal Burkay ve Şivan'ın bir kitlesi mi var? Şivan Perver'e söylüyorum, gelsin demokratik çözüm sürecinde yer alsın, kendisini kullandırtmasın. Şayet AKP ile hareket edeceklerse onların halk nezdinde beş paralık kıymeti kalmaz" diye konuştu.

ORTADOĞU'DAKİ AYAKLANMALAR

Ortadoğu'daki ayaklanmaları değinen Öcalan, "Hüsnü Mübarek Suriye'den çıkmamda rol oynadı. Kaddafi ise bana (Libya'ya gel, imkan yaratabiliriz) demişti ama şimdi kendisini bile kurtaramıyor. Ben Mısır ve Tunus'taki gibi kesintisiz ayaklanma yöntemini şimdilik önermiyorum. Kitlemizi, örgütlülüğümüzü harekete geçirme çabamız şimdilik yok. Ama Mısır ve Tunus'takilerden çok daha ileri olduğumuz bilinmelidir" ifadelerine yer verdi.