BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Öcalan PKKnın inlerini anlattı!

PKK'yı Kandil'e taşıyan Osman Öcalan, dağdaki mağaraları nasıl yaptıklarını anlattı. Kandil öyle anlatılanlar gibi değilmiş

Abone ol

Show TV haber ekibi Kandil'e gitti, o coğrafyayı görüntüledi. Kandil'i kuran ve PKK'ya korunaklı sığınaklar hazırlayan Osman Öcalan, mağaraların tonlarca patlayıcı kullanılarak oluşturulduğunu söyleyerek, buraları vuracak silahların henüz geliştirilemediğini iddia etti.

PKK'yı Kandil'e taşıyan Osman Öcalan, terör örgütünün saklandığı yerleri ve teknik özelliklerini anlattı. İşte insanı hayrete düşüren ve terörün nerelerden beslendiğini anlatan o çarpıcı açıklamalardan bazı bölümler;

Osman Öcalan: Bizim açımısından Kandil'in önemli bir savunma merkezi haline gelebileceğini ifade ettim. Bu teklif Öcalan tarafından doğru bulundu. O dönemde maddi olanaklar tanıyarak, Kandil'i bir savunma merkezi haline getirmemizi talimat haline getirdi. Uçaklarında bombalama yaptığı merkezler zaten burada bulunuyor.

AYRINTILAR VE BÖLGEDEN
GÖRÜNTÜLER HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

"TAMAMEN KANDİL'E ÇEKİLDİK"

O.Ö: Ne zaman ki Öcalan yakalandı, Türkiye'ye getirildi muhtemel bir askeri saldırıya karşı tüm güçlerimizi Kandil'e çektik.

Ben dağdan indikten sonra buradaki yapıyı azalttılar. Dağda şu an 500 civarı var. Yapı da sabit değildir, hareketlidir. Yani herhangi bir alanı uzun süre kullanmıyorlar.

MAĞARALARI ÖYLE YAPMIŞLAR Kİ
SİZ DE ŞAŞIRACAKSINIZ!

[PAGE]

MAĞARALAR PATLAYICIYLA YAPILMIŞ

O.Ö: Her bir mağara için binlerce kilo TNT kullanıldı. Aylarca bu bölümler için çalışma yapılmıştır. Öyle mağaralar var ki diyelim üç kapılıdır. Herbir kapısı 15 metreden sonra mağaraya girilir. Mağaralara da 400 kişi rahatlıkla barınabilir.

ZARAR VERECEK SİLAH
BULUNAMAMIŞ!
İŞTE O ŞAŞIRTAN SÖZLER

[PAGE]

 UÇAKLAR HİÇBİR ZARAR VERMEMİŞ

O.Ö: Hava hareketlerinin başarılı olmasının imkanı yok. Sadece psikolojik olarak sınırlı bir etkide bulunur. Bizim Kandil'de inşa ettiğimiz mağaralar, 3 bin insan barınabilir ve o mağaralara etki edebilecek bir silah bulunamamıştır. Mağaraya 15 metrelik bir yoldan sonra ancak girebiliyorsun. Mağaraların boyu en azından 20 metre. Yani 20 metre yoksa oraya mağara yapamassın. Kimisi 100 metre, kimisi 300 metre kaya var onun altına yapıyorsun. O nedenle ne ağzından ne üstünden hiçbir silah içeriye ulaşamaz.

AYRINTILAR
DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

"BANA GÖRE SINIR YOK"

O.Ö: Yani şimden yaşamayan oraları bilemez. Zannedersiniz sınırı geçmek çok zor. Bana göre sınır yoktur!

"ONLARDA KÜRT BİR YERE KADAR"

O.Ö: Peşmergelerde nihayetinde Kürttür! Bir noktaya kadar önlem alır ve sonra bırakırlar onlarda. Zaman zaman çatışmışlardır ama en nihayetinde Kürttür onlarda, göz yumarlar.

AYRINTILAR
DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE] [PAGE] [PAGE]