BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  GÜNCEL

Öcalan ile kritik görüşme!

Çözüm süreci kapsamında BDP-HDP heyeti bugün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşecek.

Abone ol

Görüşmede Abdullah Öcalan’ın vereceği mesajın yanı sıra Nevruz kutlamalarında okunmak üzere vereceği mektup çözüm için kritik önemde olacak.

Son olarak 8 Şubat’ta adaya giderek Öcalan’la görüşen BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder’in dün yine adaya gitmesi bekleniyordu. Ancak görüşme gerçekleşmedi.

Pervin Buldan Vatan sine yaptığı açıklamada, görüşmenin son anda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan gelen haberle ertelendiğini ve adaya bugün gideceklerini söyledi. Öcalan’la BDP-HDP heyetlerinin görüşmesinden bir gün önce MİT yetklilerinin adaya gittiği biliniyor. Görüşmedeki bu bir günlük erteleme de MİT yetkililerinin dün Öcalan’la görüştüğü yorumlarına neden oldu.

Öcalan son olarak kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmede de devlet heyetinin kendisi ile henüz görüşmediğini açıklamıştı. Hükümetin 30 Mart’a kadar atacağı adımları izleyip süreci değerlendireceğini açıklayan Öcalan’ın bugünkü görüşmede vereceği mesajların seçim sonrasında çözüm sürecinin nasıl seyredeceğine ilişkin de önemli veriler içermesi bekleniyor.