BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52
HABER /  GÜNCEL

Öcalan Erdoğan'a yapma bunu dedi!

PKK lideri Abdullah Öcalan, Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemine karşı çıktı.

Abone ol

Öcalan Kemalizm'i, kambur olarak tanımlayarak, başkanlığın da Kemalizm gibi kambur olacağını söyledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın “Demokratikleşme olursa başkanlık konuşulabilir ama Kemalizm kamburundan sonra bir de başkanlık kamburunu eklemeyelim” dediğini söyledi.

Taraf gazetesinden Amberin Zaman’ın “Öcalan: Başkanlık kamburunu eklemeyelim” yazısında Anayasa Komisyonu’nun BDP’li üyeleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Meral Danış Beştaş ile görüşmesini yazdı.

Barış ve Demokrasi Partisi’nin Anayasa Komisyonu üyeleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Meral Danış Beştaş dün gerçekleştirilen toplantıda anayasa hakkında konuştu.

AK Parti'nin yeni anayasaya "Türk milleti" ifadesinin koymasını eleştiren BDP'liler anayasa konusunda umutsuz.

AK PARTİ'NİN MODELİNE ÖCALAN KARŞI

Amberin Zaman yazısında Öcalan'ın başkanlık sistemine neden karşı olduğunu ise şöyle anlattı:

Başkanlık sistemine gelince AK Parti’nin sunduğu modele BDP de Abdullah Öcalan da karşı. Önder’in aktardığına göre Öcalan “Demokratikleşme olursa başkanlık konuşulabilir ama Kemalizm kamburundan sonra bir de başkanlık kamburunu eklemeyelim” demiş.

BDP’liler aslında Erdoğan’ın başkanlık sisteminden vazgeçtiklerini iddia ediyorlar. Son çare olarak başkanlık ve genel seçimleri eş zamanda yaparak Erdoğan yeni milletvekili listelerini kendisi tayin edecek. AK Parti üzerindeki hakimiyetini Çankaya’dan sürdürecek. Milletvekili seçimleri ve başkanlığını riske sokmak istemeyen Erdoğan anayasa meselesini de başka bir bahara bırakacak.