BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama'dan 'soykırım'ı rica etti!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ABD Başkanı Barack Obama’dan 'soykırım' sözcüğünü kullanmasını istedi.

Abone ol

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenilerin “Soykırımı Anma Günü” olarak adlandırdığı 24 Nisan öncesi ABD Başkanı Barack Obama’dan geleneksel başkanlık açıklamasında bu yıl “soykırım” sözcüğünü kullanmasını şahsen istediğini açıkladı.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Erivan'daki İsviçre Cumhurbaşkanı Micheline Calmy-Rey'le birlikte katıldığı önceki günkü basın toplantısında konuşan Sarkisyan, "ABD Başkanı'nın bu yılki mesajından ne beklentimiz var" şeklindeki soruya, "İsteğimiz hep ABD Başkanı'nın mesajında somut değerlendirmelerde bulunması ve "Ermeni Soykırımı" sözünü kullanmasıdır. Ben şahsen kendisinden bu sözü kullanmasını rica ettim. En iyisi isteğin gerçekle çakışmasıdır. Umarız bu kez böyle olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bizim ABD yönetiminden bu konuda kesin tavır koyması için defalarca taleplerimiz oldu. Başkan Obama beklentilerimize rağmen soykırım ifadesini kullanmazsa üzülmeyeceğiz, bunun yerine mücadeleye devam etmeliyiz" diye konuştu. Obama, iktidara geldiğinden beri "soykırım" kelimesini kullanmadı, onun yerine 1915 olayları için Ermenice "Meds Yeghern (Büyük Felaket)" ifadesini tercih etti.