BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Obamadan maaşlara tırpan

Obama üst düzey yönetici maaşlarını tırpanladı. CEO'lar bu duruma hiç memnun değil...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama bugün devletten yardım alacak şirketlerde üst düzey yönetici maaşlarını kısıtlayan yeni düzenlemeleri açıklayacak. 

Reuters’a konuşan bir ABD Hazinesi yetkilisi, üst düzey yönetici maaşlarının yıllık 500 bin dolarla sınırlandırılacağı bildirdi. Plana göre, yöneticilere maaş dışında verilecek ikramiyeler ise nakit değil, hisse senedi şeklinde olacak. Devletten daha daha önce yardım almış şirketler ise daha sıkı denetime tabi tutulacak. Plan, CEO ücretlerinin uzun vadede şekillendirilmesi sürecinin başlangıcı olarak görünüyor. 

ABD Senatosu, büyüklüğü 885 milyar dolara varan bir canlandırma paketi üzerinde çalışmaya da başladı. Senato’nun azınlık lideri Cumhuriyetçi Senatör Harry Reid, kısa zamanda yapmaları gereken çok iş olduğunu ifade etti. Temsilciler Meclisi’nin çoğunluk lideri Demokrat Senatör Steny Hoyer, paketin büyüklüğünün 900 milyar doları aşmaması gerektiğini söyledi. 

[PAGE]

Bu arada ABD Senatosu’nun Cumhuriyetçi üyeleri, büyüklüğü 445 milyar dolar olan alternatif bir paket önerdi. Öneri vergi indirimlerinden oluşuyor. Bu, demokratların 885 milyar dolarlık paketine alternatif olarak öne sürüldü.

Diğer yandan Obama yönetiminin banka kurtarma planına ilişkin ayrıntıları henüz netleştiremediği bildirildi. CNBC’nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, yönetim kötü banka kurma aşamasında varlıkların nasıl fiyatlandırılacağı konusunu henüz çözemedi. Yönetimin banka kurtarma planını gelecek hafta netleştirmesi bekleniyor.