BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.465,29
HABER /  DÜNYA

Obama Esed'i doğrudan uyardı

Obama insani yardımları sağlamaya ve muhalefetle temaslara devam ederek Suriye halkının meşru isteklerini desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, ''Bugün Esed ve onun komutası altındakilere şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, dünyanın gözü üzerinizde, kimyasal silahların kullanımı tümüyle kabul edilemez. Bu silahları kullanmak gibi bir trajik hatada bulunursanız, bunun neticeleri olacaktır ve sorumlu tutulacaksınız. 21. yüzyılın, 20. yüzyılın en vahim silahlarıyla karartılmasına izin veremeyiz'' dedi. 

Obama, nükleer silahların güvenlik altına alınmasıyla ilgili bir sempozyumda yaptığı açıklamada, insani yardımları sağlamaya ve muhalefetle temaslara devam ederek Suriye halkının meşru isteklerini desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. 

Obama, ayrıca, ''Bugün Esed ve onun komutası altındakilere şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, dünyanın gözü üzerinizde. Kimyasal silahların kullanımı tümüyle kabul edilemez. Bu silahları kullanmak gibi bir trajik hatada bulunursanız, bunun neticeleri olacaktır ve sorumlu tutulacaksınız. 21. yüzyılın, 20. yüzyılın en vahim silahlarıyla karartılmasına izin veremeyiz'' diye konuştu.