BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

Obama Cumhuriyetçilerin baskısına boyun mu eğdi?

ABD Başkanı Barack Obama,Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın itirazları üzerine ekonomi konusunda Kongre'de yapması planlanan konuşmayı ertelemeyi kabul etti.

Abone ol

Başkan Barack Obama, gelecek Çarşamba gecesi yeni iş alanları yaratılması konusunda uzun zamandır merakla beklenen planını açıklayacaktı. Ancak belirlenen tarih Cumhuriyetçi Partinin 2012 seçimi paneliyle çakıştı.

Bunun üzerine Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Başkan Obama'dan bir gün sonra konuşma yapmasını istedi; Beyaz Saray da bu tavsiyeyi kabul etti.

2012 Başkanlık seçimlerine, hala yüzde 9'un üzerinde seyreden işsizlik sorununun egemen olması bekleniyor.

Beyaz Saray, daha önceki açıklamasında, konuşma tarihinin, Cumhuriyetçilerin gelecek Çarşamba California'daki Ronald Reagan Kütüphanesinde yapılacak ve televizyondan naklen yayımlanacak olan 2012 seçimine katılacak adaylar arası tartışma programıyla çakışmasını, "tesadüf" olarak nitelemişti.

Ancak Cumhuriyetçilerden birçok önde gelen isim, Obama yönetiminin siyasi sahneyi çalmak amacıyla böyle bir zamanlamaya gittiğini belirtti.

Başkan Obama'nın Perşembe gününe kaydırılan ve televizyonların en çok izlendiği saatlerde yapacağı konuşma, bu kez de, Ulusal Futbol Ligi'nin sezonunu açacak olan Green Bay Packers ve New Orleans Saints arasında oynanacak maçla çakışacak.

Barack Obama, dün Kongre'deki parti liderlerine gönderdiği mektupta, "Amerikan ekonomisinin yeniden inşası için Kongre'nin derhal benimseyeceği, iki partiyi de dikkate alan bir dizi öneri sunmayı planlıyorum. Ekonominin büyümesi ve iş olanakları yaratılabilmesi için, Washington'un, siyaseti ve partilerimizin yararına olacak adımları bir yana bırakıp ülkemiz için en iyi sonuçlar verecek kararları almaya başlaması gerek." dedi.