BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  DÜNYA

Obama Berlin’de halka seslenecek

ABD Başkanı Barack Obama, başkent Berlin’in ünlü Brandenburg Kapısı’nda bir konuşma da yapacağı Almanya ziyaretine başladı. <br/>Kuzey İrlan...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, başkent Berlin’in ünlü Brandenburg Kapısı’nda bir konuşma da yapacağı Almanya ziyaretine başladı.
Kuzey İrlanda’daki G8 Zirvesi toplantılarının ardından Berlin’e geçen Obama, bugün ilk olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile bir araya geldi. Obama, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde askeri törenle karşılandı. ABD Başkanı, milli marşların çalınması ve onur kıtasını selamlamasının ardından iki ülke bayraklarını sallayan çocuklarla bir araya geldi. Obama ve beraberindeki ABD heyeti, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Gauck ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Obama, ilerleyen saatlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Obama, daha sonra başkentin meşhur Brandenburg Kapısı’nda bir konuşma yapacak. Obama’nın Ronald Reagan gibi eski başkanların konuşmalarına ev sahipliği yapan Brandenburg Kapısı’ndan Batı’ya önemli küresel sorunlar konusunda harekete geçme çağrısında bulunması bekleniyor.
Obama, Berlinlilere en son 2008 yılında başkan adayı olduğu dönemde seslenmiş ve 200 bin kişi kendisini dinlemeye gelmişti. Obama’nın Amerikan başkanı olarak ilk kez ziyaret ettiği Berlin’de 50 yıl kadar önce dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy bir konuşma yapmış ve "Ben bir Berlinliyim" demişti.
(İHA)