BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

Sahte rapor şebekesine baskın

Gaziantep’te, sahte rapor düzenleyen bir şebekeye yönelik yapılan operasyonda 3’ü kamu görevlisi toplam 53 kişi gözaltına alındı. <br/>Edini...

Abone ol

Gaziantep’te, sahte rapor düzenleyen bir şebekeye yönelik yapılan operasyonda 3’ü kamu görevlisi toplam 53 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte rapor düzenleyen bir şebekeye yönelik takip başlattı. Yaklaşık 6 ay süren takip sırasında şebeke üyelerinin engelli olan ancak özrü engelli maaşı almaya yetmeyen, ya da evde bakım ücreti alamayan şahıslara düzenledikleri raporlarla, engel oranlarını artırdığını tespit etti. Şebekenin ayrıca anlaştığı şahıslara ÖTV’den muaf tutulmaları için yine özürlü raporu düzenledikleri ve bazı şahısları da düzenledikleri raporlarla kamu kurum ve kuruluşlarda işe girmesini sağladığı öğrenildi. Şebekenin bütün çalışmalarını yakın takibe alan polis, 24 kişiden oluşan bütün şebeke üyelerini tek tek tespit etti. Metin ve Mesut B. kardeşlerin lideri olduğu ileri sürülen şebekeye yönelik şok bir baskın yapan polis, çok sayıda eve de baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte evrak ele geçirilirken, şebeke üyesi olduğu öne sürülen 2’si kamu görevlisi olmak üzere 24 kişinin yanı sıra, sahte raporla özürlerini artıran 29 kişi de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 2’si kadın toplam 53 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, sağlık raporlarının verildiği Gaziantep Sağlık Kurulu’nda geçmişe dönük binlerce dosyanın da incelenmesi bekleniyor.
(İHA)