BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O ülke IŞİD'i ilk kez füzelerle vurdu !

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun, Ürdün'den fırlatılan roketlerle Suriye’nin güneyindeki IŞİD noktalarını ilk kez vurdu.

Abone ol

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

IŞİD’e karşı yürütülen hava operasyonlarına ilişkin bilgi veren Warren, bir soru üzerine “Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi (HIMARS)” ile ilk kez Ürdün’den Suriye’deki hedeflerin vurulduğunu belirtti.

MUHALİFLERE DESTEK İÇİN VURULDU

Warren, Suriye’nin güneyinde Ürdün sınırına yakın bir mevkideki IŞİD’in karargahının Suriyeli muhaliflere destek sunmak için vurulduğunu dile getirerek, HIMARS’ın “çok yönlü” ve “esnek” bir silah sistemi olduğunu kaydetti.HIMARS’ı “saldırıları gerçekleştirmek için diğer bir platform” olarak tanımlayan Warren, bu türdeki saldırıları sürdürmek niyetinde olduklarını ifade etti.

RUSLARLA BİR İLGİSİ YOK

Warren, bir soru üzerine IŞİD karargahına yönelik operasyonda hava saldırısından ziyade HIMARS’ın daha “pratik bir karar” olduğunu anlattı. Warren, bu kararın alınmasında Rusların bölgedeki operasyonlarının bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

SAHADA BAŞARI KAZANMAYA DEVAM EDECEK

Warren, Suriye’deki muhalif gruplardan Ahrar-uş Şam ile Ceyşu’l İslam gruplarının sahada başarı kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Suriye’de bu grupların sahadaki güçlü aktörler arasında yer aldığı vurgulanarak, onlara karşı güvenlerinin sorulması üzerine Warren, “Bu iki gruba aşinayım. Başarı elde etmeye devam ediyorlar, bu düşmanla nasıl savaşılacağını öğrenmeyi sürdürüyorlar. Onların hem IŞİD hem de rejime karşı sınırlı mücadele ortaya koyduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Warren, bu grupların birçok yerde etkin olduğunu belirterek, sahada varlıklarının farkında oldukları bu gruplara destek vermediklerini belirtti.