BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O tezahürat Barzani'ye değilmiş

AK Parti'nin pazar günü gerçekleştirdiği büyük kongrenin yankıları sürüyor.

Abone ol

AK Parti'nin hafta sonu gerçekleştirdiği 'Büyük Millet büyük güç hedef 2023' sloganlı kongresi bugün yapılan grup toplantılarında siyasiler tarafından eleştiridi.

Özellikle Barzani'nin büyük alkış ve sloganlarla kürsüye çıkması deyim yerindeyse parti liderlerini çıldırttı. AK Parti'den kongrede yapılan tezahüratla ilgili açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' tezahüratının, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'ye değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını belirtti.TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, 3 milletvekili gündemdışı konuştu.

BU ADAMLA NİYE GURU DUYUYORSUNUZ?

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti kongresinde, ''Kabile reisi'' olarak nitelendirdiği Barzani'ye yönelik ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' tezahüratı yapıldığını ileri sürerek, ''Barzani'nin PKK terör örgütünü beslediğini, örgütün oradan Türkiye'ye saldırdığını ve orada barındığını unuttunuz mu? Milletvekilleri de kongreydi. Davet edilmesi yetmezmiş gibi, birde bu adamla niye gurur duyuyorsunuz?'' dedi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Özcan'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirti.

O BAŞBAKAN'A YAPILAN TEZAHÜRATTIR

Barzani'nin konuşması biterken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona girdiğini ifade eden Canikli, Erdoğan'ın girdiği bölümdeki bir grup seyirciden öyle bir tezahüratın yükseldiğini kaydetti. Canikli, ''O, Başbakan'a yapılan tezahürattır'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Başbakan Erdoğan'ın, 30 Ekim 2007'de ''teröre yataklık ediyorsun'' dediği Barzani'yi şimdi düğün olarak nitelendirdiği kongreye davet ettiğini ifade ederek, ''Çelişki içindesiniz. Kandil nerede? Suriye'de mi, Barzani'nin bölgesinde mi?'' dedi.

BIRAKTIĞIMIZ YERDEN BAŞLADIK

Meclis'in açılışı nedeniyle gündemdışı konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise '''Maalesef bıraktığımız yerden başladık yine'' diye konuştu.

Yeni dönemin yasama yılının hayırlı uğurlu olması dileyen Şandır, ''Birbirimize sabretmeliyiz. Millet bizden çözüm bekliyor. Bu süreçte herkese sorumluluk düşüyor'' dedi.

İÇİMİZ BURUK BAŞLIYORUZ

''İçimiz buruk başlıyoruz'' diyen Şandır, tutuklu milletvekili sorununu çözememiş Meclis olarak yeni döneme başlandığını kaydetti. Şandır, ''Demokrasi açısından bunu ayıplı bir dönem olarak görüyoruz. Tutuklu milletvekillerini aramıza alamadan başlamanın utancı ve hüznü içindeyim'' sözlerini sarf etti.