BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

O sözleri gayri ihtiyari söylemiş

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin davaya devam ediliyor.

Abone ol

OYAK davasında sanık Mustafa Tarık Özyılmaz, telefon görüşmesi sırasında ‘eskileri imha et’ şeklindeki ifadeyi gayri ihtiyari kullandığını savundu.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında OYAK Güvenlik Genel Müdürü Mustafa Tarık Özyılmaz savunmasını tamamladı.

Danıştay’a saldırı yapıldığı sırada Elazığ’da bölge çalışması yaptığını belirten Özyılmaz, bozuk olduğu gerekçesiyle sökülen hard disklerin yenisinin takılma işlemi hakkında bilgi verdi. Özyılmaz, “Montaj işlemi ancak öğleden sonra gerçekleştirilebilmiş. Çünkü o sırada Danıştay saldırısı nedeniyle içeri girilememiştir. Suç işleyen insan suç delillerini saklar mı? Biz 3.5 yıl sakladık. Polis ve savcı, insanlık dışı bir soruşturma ile bizleri sizin karşınıza getirmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Telefon görüşmelerinde suç unsuru bir konuşmanın olmadığını savunan Özyılmaz, “Polis ve savcı suç ve suçlu bulmaya çalışmıştır. OYAK firmasının, Ergenekon örgütüne finansman sağlaması gerçek dışıdır. Sayın mahkeme bu hukuk katliamına dur diyecektir. Polis intikam alır edayla sorularını yöneltmiştir. İnanılmaz güçlükler yaşadık. Çirkin, aşağılık bir saldırıya yardım etme suçlamasına cevap bile vermiyorum.”dedi.

Savunmasının ardından çapraz sorgusu da yapılan Özyılmaz’a, Mahkeme Başkanı Ali Alçık, “Bir telefon görüşmenizde ‘Eskileri imha et abi. Bilgisayarda durmasın.’ diyorsunuz. Bunların bilgisayarda bulunmasının sakıncası nedir?” diye sordu. Sanık Özyılmaz, “Önemli bir şey yoktu. Gayri ihtiyari söylediğim bir şey. Bilgisayarda gereksiz bilgi olmasın diye söyledim.” cevabını verdi.