BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
HABER /  DÜNYA

O sıvı kırmızı civa mı ?

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, geçtiğimiz hafta Kayseri’de ele geçirilen ‘kırmızı civa’ olduğu tespit edildiği yönünde haber y...

Abone ol

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, geçtiğimiz hafta Kayseri’de ele geçirilen ‘kırmızı civa’ olduğu tespit edildiği yönünde haber yapılan sıvı konusunda tetkiklerin halen sürdüğünü söyledi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından gerekli araştırmanın henüz tamamlanmadığını belirterek, sıvının ne olduğunun henüz tespit edilemediğini söyledi.
Kayseri’de geçtiğimiz hafta Kayseri-Malatya karayolunda polis ekiplerinin yaptığı yol kontrolünde, bir araçta roket başlığına benzeyen bir cismin içinde ne olduğu belirlenemeyen bir sıvı bulunmuştu.
Polis ekiplerinin haber vermesi üzerine Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemeler sonuç vermeyince Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri ile Genel Kurmay Başkanlığı ve 6 kurum yetkilileri tarafından, araçta bulunan sıvı incelenmiş ancak ne olduğu tespit edilememişti.
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri, ne olduğunun tespit edilebilmesi için sıvıyı muhafaza ederek Ankara’ya götürmüştü.
Sıvının Ankara’ya götürülmesinden 4 gün sonra sıvının kırmızı civa olduğunun tespit edildiği yönünde haberler yapıldı. Bilimsel çalışmalarda kullanılan kırmızı civanın patlama şiddetinin çok güçlü olduğu ancak TAEK yetkililerince efsane bir element olduğu öğrenildi.
(İHA)