BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
HABER /  DÜNYA

O şeyhten nikah açıklaması!

Suudi Vaiz el-Ureyfi, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili hakkındaki haberleri yalanladı.

Abone ol

Ureyfi, söz konusu haberleri ''Esad yönetiminin dezenformasyon faaliyeti'' şeklinde tanımladı.

Merkezi Şam'da bulunan Esad yönetimine bağlı televizyonu el-Dünya TV, Suudi Arabistan'da ikamet eden Vaiz Muhammed el-Ureyfi'nin ''cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek üzere Suriyeli kadınları kısa süre için kendi nikahlarına geçirebileceklerine'' ilişkin fetva yayınladığını iddia etti.

HEDEF SEÇİLDİM

Vaiz Ureyfi, iddianın dünya basınında yer almasının ardından soruları cevapladı. Ureyfi, Esad yönetiminin Suriye'de işlenen savaş suçlarını örtmek için Suriye'deki resmi basın-yayın organlarının yalan haber ürettiğini, söz konusu yalan haberlerin, Esad yönetimini destekleyen ülke ve gruplara bağlı yayın organları tarafından dünyaya servis edildiğini ifade etti. Ureyfi, ''Şahsen tek suçum Suriye'de katledilen bebekleri, tecavüze uğrayan kadınları, yıkılan camileri savunmaktı bu sebeple hedef seçildim'' dedi.

Ureyfi, şunları söyledi:

BU DOĞRU DEĞİLDİR

''Ne yazdığımı öğrenmek isteyenler, benim internet sayfamı ziyaret etsinler. Her 'Muhammed El-Arefi' adındaki sayfa bana ait değildir. Hepsi benim ismimi ve resimlerimi kullanıp, istediklerini yazıyorlar. Adıma gönderilen sahte tweette 'Suriyeli kızlar, gidip mücahitlerin cinsel isteklerini gidermeliler'. Haşa bu fahişe nikahıdır. Yani akıllı insanların söylemeyecekleri batıl bir şeydir. Hemen yalanladım ve 'bu doğru değildir' dedim ama Ehl-i Sünnet'ten nefret eden bazı kanallar, Ehl-i Sünnet'in alimleri hakkında böyle şeyler yayınlıyor.''

Suudi Arabistan Melik Suud Üniversitesi Fıkıh Bölümü'nde İlahiyat Profesörü Ureyfi'nin, İslam fıkhı alanında kaleme aldığı 17 eseri bulunuyor.