BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

O saldırgan Akın Birdal'ın yanında

Akın Birdal'a saldırıda kafa karıştıran detaylar ortaya çıktı. Olaydan hemen önce çekilen fotoğraflar şaşırttı.

Abone ol

BDP Milletvekili Akın Birdal'a Bursa'da konuşma yaparken kafa ve yumruk ile saldırdıktan sonra partililer tarafından linç edilmek istenen Bilgehan Şimşek'in saldırı yapmadan önce Birdal'ın yanından ayrılmadığı, saldırıdan kısa süre önce ise Birdal'ın konuştuğu kürsünün yanında ayakta beklediği fotoğraf ve kamera görüntüleri ile belirlendi.

2 EYLÜL'DE BATMAN MİTİNGİNDE BOY GÖSTERMİŞ

Saldırganın daha evvel kasten adam yaralamaktan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Sanık hakkında ilginç bir rastlantı ortaya çıktı. Sanığın 2 Eylülde BDP'nin Batman mitinginin olduğu tarihte bu şehirde olduğu belirlendi.

İÇ KANAMASI TEHLİKESİ GEÇİRİYOR

VALİDEN KRİTİK SORU 
Bursa Valisi Harput, Akın Birdal'ın konuşması sırasında olayın zanlısının da platformda olduğu fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, ''Platform üzerindeki 8-10 kişiden bir tanesinin bu sanık saldırganın olması ve 1,5 saate yakın tertip heyetinin içinde yer alması, tanınmayan bir kişinin böyle bir platformda yer almasının nasıl mümkün olduğu konusu, herkesin sorması gereken bir sorudur'' demişti.


Akın Birdal'a saldırdıktan sonra partililer tarafından tekme, yumruk ve sopalarla feci şekilde dövülen polisin güçlükle kurtardığı Bilgehan Şimşek'in tedavisi Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. İç kanama geçiren Şimşek'in hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

BİRDAL:KENDİNİ SİVİL POLİS OLARAK TANITMIŞ 

Bu arada Bursa'da çıkan olaylar nedeniyle BDP'nin İnegöl ilçesinde bugün açılışını gerçekleştireceği ilçe teşkilatı ertelendi. Olaylardan sonra BDP il teşkilatında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akın Birdal, saldırganın güvenlik birimlerini kendisini sivil polis olarak tanıtarak aştığını böylece kendisine yanaştığını fakat polis olmadığını belirtti.

FACEBOOK'TA İLGİNÇ YAZILAR

Birdal'a saldırıda bulunan Bilgehan Şimşek'in, aslen Ordulu olduğu, 2007 yılında Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptığını sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yazdığı ortaya çıktı.

Ramazan nedeniyle Bursa'daki amcasının yanına misafirliğe gelen Şimşek, Facebook'daki sayfasına, “Bursa'da emicesinin yanında, mutlu ve mesut. Nasıl olmasın ki Ramazanda bir ay zeytinyağlı yaprak sarmasına aş erdi” diye yazdı.

Yine Facebook'daki sayfasında helikopter kazasında ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na hayranlık duyduğunu belirten Bilgehan Şimşek, kendisini ‘Aslan burcu. Kafama koyduğumu öleceğimi bilsem yaparım’ diye anlattı. En sevdiği sözlerin ise ‘İntikam’ ve ‘Keser döner sap döner, bir gün hesap döner’ olduğunu Facebook'daki sayfasına yazdı.

Bilgehan Şimşek’in kişisel sayfasında Azerbaycan’da organize ettiği mitingten de fotoğraflar bulunuyor.