BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  DÜNYA

O polis memurundan örnek davranış

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, Silopi ilçesinde kendisine tokat atan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’...

Abone ol

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, Silopi ilçesinde kendisine tokat atan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’den mahkeme yoluyla aldığı 36 bin 720 lira parayı, Şırnaklı fakir öğrencilere dağıttı.
Silopi’de, BDP’li Tuncel’in 2011 yılında Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’e tokat atmasının ardından açtığı dava sonuçlandı. Davada kazandığı 36 bin 720 lirayı söz verdiği gibi çocuklar yararına kullanan Çetiner, parayla önce Şırnaklı çocuklara oyuncak aldı, kalan parayı da zarflara bırakarak yine çocuklara dağıttı. Şırnak Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven, Şırnaklı öğrencilerin eğitimi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Şube müdürümüzün, geçtiğimiz yıl almış olduğu tazminatı Şırnaklı öğrencilerin eğitimine harcayacağı şeklinde beyanatı olmuştu. Bugün yine bu kapsamda müdürümüz buraya geldi ve bu vaat ettiği konuyu gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

"TATSIZ BİR OLAYDI YAŞANMAMALIYDI"
Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner ise, "Maalesef tatsız bir olay yaşadık, olmaması gereken bir olaydı. Fakat biliyorsunuz ülkemiz bir hukuk devleti. Bizde konuyu yargıya taşıdık ve yargı bu konuyla ilgili bir karar verdi. Tazminat davası açmıştık, kazandık. Daha önce ifade ettiğim gibi bugün bu tazminatı özellikle şehitlerimizin çocukları ve yine desteğe muhtaç Şırnaklı çocuklarımızın eğitimine kullanıyoruz. Şırnak’ın eğitim ve güzellikleriyle anılmasını istiyoruz" dedi.
(İHA)