BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  DÜNYA

O örgütün liderinden 'Alevilere saldırın' talimatı

Suriye'de Esad'a destek veren Alevilere saldırmayacaklarını belirten Nusra lideri Ebu Muhammed El Culani karar değiştirdi. Culani Alevi yoğunluklu bölgelere saldırı gerçekleştirilmesi için talimat verdi.

Abone ol

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed El Culani, Suriye'de Alevi yoğunluklu bölgelere saldırı çağrısı yaptı. Sesli mesaj yayınlayan El Culani, kendisine bağlı tüm grupların Alevilere saldırmasını istedi.

“Lazkiye’deki Alevi kasaba ve köylerini vurmaktan başka çare yok" diyen Culani konuşmasının devamında "Tüm gruplara, tıpkı Sünni köy ve kasabalarına yaptıkları gibi Alevilerin yaşadığı yerleri de yüzlerce füzeyle vurma çağrısı yapıyorum. Rusya işgali Müslümanların ve Suriye’nin düşmanlarının en yeni silahıdır” dedi.



SURİYE STRATEJİK BÖLGEYİ GERİ ALDI

Esad’a verdikleri desteğe rağmen Alevileri hedef tahtasına koymadıklarını öne süren Culani, “Savaş, Esad’ın memleketi olan Alevi kasabası Kardaha’da bitmeyecek. İslam Alevileri kâfir olarak tanımlasa da, yürüttüğümüz savaşta onlardan intikam almaya çalışıyor değiliz” demişti.

Ordunun dün Hama kentinde stratejik öneme sahip olan Kefren Buda kasabasının kontrolünü, Nusra ve Ahrar'uş Şam örgütlerinin bağlı olduğu Fetih Ordusu’ndan aldığı belirtilmişti.