BIST 10.733
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.526,03
HABER /  POLİTİKA

O notu Erdoğan'a yutturamadılar

Başbakan Erdoğan Hazır Giyim Konferansında konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER- Hazır Giyim Konferansında konuşan Erdoğan Türkiye'nin kredi notunu pozitiften durağana çeviren kredi derecelendirme kuruluşu S&P'a yüklendi.

S&P'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü değiştirmesine yönelik eleştirisine kurumdan yanıt gecikmedi.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Türkiye'nin kredi notunu pozitiften durağana çeviren S&P'a hükümetten tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın haksız ve yersiz bir karar olarak değerlendirdiği karara bir tepki de Başbakan Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan: 'Bugün küresel finans krizi sürecinde büyüyen Türkiye var. S&P bir açıklama yaptı. Ben bunu çok garipsedim. Pozitifte olan ülkenin konumunu durağana indiriliyor. Sen bunu neye göre indiriyorsun.

Bakıyor ki Türkiye'yi arttırırsam bizim için sıkıntı doğurur. Diğer taraftan bakıyorsun Yunanistan'ı, İrlanda'yı yükseltiyor. Böyle saçmalık olur mu? Tamamiyle ideolojik yaklaşım. Ama bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın.' dedi.

Başbakan Erdoğan Hazır Giyim Konferansında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Gençler küresel rekabette en büyük avantajımız.

Kahve köşelerinde oturan insanımızı iş sahibi yapmak için fabrika açma modeli sona erdi. Tüm dünyada geçte olsa bizde de terk edildi. Biz devlet olarak yol açacağız. Biz yol yapacağız, Biz enerjiyi ucuza sizlere ulaştıracağız.Biz iş ortamının istikrarı ve güvenliği sağlayacağız.

SON TEŞVİK PAKETİMİZ BİR NUMARA

Şuanda hükümet olarak Türkiye'nin ihmal edilmiş her bölgesine ulaşmaya çalışıyoruz. Son teşvik uygulaması bu hedefe yönelik açtığımız en büyük adımdır. Son teşvik paketi bir numaradır.

Türkiye'yi 6 sınıfa ayırdık. 1 sınıftan 6 sınıfa kadar tüm bölgelere imkanlar sunuyoruz.Biz üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz.

Terörün Türkiye'ye maddi maliyeti 350 milyar doların üzerinde. Bölgedeki yoksulluk terörü besleyen en önemi etken. Şuanda bölge halkı bizim samimiyetimizi görüyor ve bize destek veriyor.

BU DURUMU ÇOK GARİPSEDİM

Bugün küresel finans krizi sürecinde büyüyen Türkiye var. S&P bir açıklama yaptı. Ben bunu çok garipsedim. Pozitifte olan ülkenin konumunu durağana indiriliyor. Sen bunu neye göre indiriyorsun. Bakıyor ki Türkiye'ye arttırırsam bizim için sıkıntı doğurur. Diğer taraftan bakıyorsun Yunanistan'ı, İrlanda'yı yükseltiyor.

Böyle saçmalık olur mu? Tamamiyle ideolojik yaklaşım. Ama bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Bu hesabı kitabı az çok biliyoruz. Şuan alan el değil veren el olan bir Türkiye var. Ama bunun bedelini seni bir kredi kuruluşu olarak tanımıyoruz diyerek açıklarız.

BUNU KİMSE YUTMAZ

Herşeyimiz açık net ortada. Çalışma, üretim,ihracat ortada. Sen kalkıpta Türkiye'ye böyle not verirsen bunu kimse yutmaz.

Dünyada Çin'den sonra ikinci olan Türkiye var. Sen hala kalkıp durağana yerleştiriyorsun bizi. Biz yere sağlam basıyoruz. Küresel rekabetteki gücümüzü daha da arttıracağız.

Hem İstanbul'u hem 80 vilayetimizi harekete geçireceğiz. Anadolu Yakası'ndaki finans merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Bu merkezimin bitişi ile İstanbul sıçrama yapacak. İstanbul dünyanın en önemli merkezleri haline geliyor.