BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  GÜNCEL

O müdür göreve iade edildi

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü iken geçici olarak Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevlendirilen Hakkı Akcal’ın açtığı dav...

Abone ol

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü iken geçici olarak Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevlendirilen Hakkı Akcal’ın açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.
İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Hakkı Akcal’ın atanmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme ara kararında dava konusu karara ilişkin işlem dosyasının eksiksiz bir örneğinin istenilmesine, kararın sebebinin ve mevzuattaki dayanağının sorulmasına karar verdi. Mahkemenin ara kararında, “2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20. maddesi uyarınca arar kararı gereklerinin yerine getirilebilmesi için 30 gün süre verilmesine ve ara kararı gereklerinin yerine getirilmemesi durumunda dosyada bulunan bilgi ve belgelere göre karar verileceği hususunun davalı idarelere tebliğine; davadaki idarelerin savunması ve ara kararı cevabı alındıktan ya da kanuni savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçtikten sonra yeniden bir karar verilinceye kadar, (davacının branşı itibariyle gördüğü kritik kamu hizmetinin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek aksaklık ve arızalar göz önüne alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte görülen) dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına 16.01.2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildi” denildi.
(İHA)