BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O kurumda 5 yönetici görevden alındı!

Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) aralarında 3 daire başkanının bulunduğu 5 yöneticinin, "Paralel Yapı" operasyonu kapsamında görevden alındığı bildirildi.

Abone ol

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Faruk Çelik'in talimatıyla TMO Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı İsmail Mandıracı, Fındık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Bahar, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özkan Günday, Teftiş Kurulu Başkanı Selami Gülen ve Eğitim Şube Müdürü Haluk Türkoğlu'nun görevden alındığı ifade edildi.

Söz konusu değerlendirmelerin "Paralel Yapı" operasyonu kapsamında yapıldığı belirtildi.

MUHASEBECİ OLARAK BAŞLADI

TMO'nun sitesinde yer alan bilgiler göre, görevden alınan isimlerden İsmail Mandıracı, 1988'de kurumda muhasebeci olarak göreve başladı. Mandıracı Mayıs 2009'dan bu yana da Personel ve Eğitim Dairesi başkanı olarak görev yapıyor.

Bir diğer isim Mustafa Bahar ise 1994 yılından itibaren kurumda çalışmaya başladı. Bahar şubat 2008'den bu yana da Fındık İşleri Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor.

5 YILDIR TEFTİŞ KURULU BAŞKANI

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olan Özkan Günday ise 2014 yılında TMO'da çalışmaya başladı. TMO Teftiş Kurulu Başkanı Selami Gülen ise 1998 yılında TMO'da çalışmaya başladı. 3 yıl kadar müfettiş yardımcısı olarak görev yapan Gülen mayıs 2011'den bu yana Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.