BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

O karara Davutoğlu'ndan ilk yorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a hakaretten tutuklanan lise öğrencisi için konuştu. İşte o sözler;

Abone ol
Konya'da 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A.'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Konya'da bir grup avukat, lise öğrencisi için verilen mahkeme kararına itiraz için bir araya gelirken, mahkeme ise kararda ölçüsüzlüğün bulunmadığını savundu. Bu arada muhalefetin de tepki gösterdi tutuklamayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kim olursa olsun, cumhurbaşkanının makamına saygı göstermesi gerekir" diye konuştu.
 
Sosyal paylaşım sitesinde örgütlenen Halkçı Liseliler Grubu üyeleri önceki gün saat 17.00'de Gedavet Parkı'nda toplanarak, Menemen'de 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı andı. Anma etkinliğinde grup adına basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi M.E.A. okudu.
 
OKULDA GÖZALTINA ALINDI    

M.E.A. konuşmasının sonunda gündemdeki yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık olaylarından bahsederken iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği iddia edilen sözler sarf etti. Halkçı Liseliler Grubu'nun anma etkinliğindeki konuşmasından dolayı dün öğle saatlerinde Meram Endüstri Meslek Lisesi'ne gelen polisler M.E.A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen M.E.A., Konya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı.

DAVUTOĞLU: SAYGI GÖSTERMESİ GEREKİR 

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Konya'daki 16 yaşındaki lise öğrencisi ile ilgili yorumda bulundu. Başbakan Davutoğlu, "Kim olursa olsun, cumhurbaşkanının makamına saygı göstermesi gerekir. Bu konu, hukuki bir konu" dedi.