BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,44
HABER /  DÜNYA

O istifanın yankıları sürüyor

AK Parti Giresun il yönetiminin toplu olarak görevinden istifa etmesinin yankıları sürüyor.<br/>İl yönetiminin istifasından basın yoluyla ha...

Abone ol

AK Parti Giresun il yönetiminin toplu olarak görevinden istifa etmesinin yankıları sürüyor.
İl yönetiminin istifasından basın yoluyla haberi olduğunu belirten AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, genel merkezin aldığı kararın doğru bir karar olduğunu söyledi. Milletvekili Geldi yaptığı açıklamada, “Bizimle kesinlikle istifa konusu paylaşılmadı. Bizim de basın yoluyla istifalardan haberimiz oldu. Ancak şunu söyleyebilirim ki yaklaşan yerel seçimler dolaysıyla belediye başkanlığına, meclis üyeliğine ve il genel meclisi üyeliğine aday adaylıkları için genelde teşkilatlarda yüzde 40’a varan istifalar yaşanıyor. Genel merkez de kamuoyu araştırmalarını dikkate alarak böyle bir karar vermiş olabilir.Yine genel merkezimiz yerel seçimlerde yeterli görmediği teşkilatı daha aktif hale getirmek için de bu kararı almış olabilir de. Her iki durumda da il teşkilatında görev yapanların önü açılmıştır. Önümüzdeki seçimlerde teşkilatımızda görev yapanlar kendi bölgelerinden aday adayı olabilirler.
Genel merkezimizin almış olduğu kararın doğru bir karar olduğundan şüphemiz yoktur. Yaşanan istifanın ardından il teşkilatımızın daha güçlü yapılanacağına inanıyorum. Ben şahsen bugüne kadar il teşkilatımızda görev yapan başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
İl yönetiminin istifasının ardından yeni teşkilatı kurma görevinin kime verileceğiyle ilgili de değerlendirme yapan Milletvekili Geldi, “Partimizin genel merkezi il yönetiminin istifasını isterken elbetteki elinde kamuoyu yoklamaları sonucu bir çok ismin olduğunu düşünüyorum. Bu isimler teşkilatımıza emek vermiş, teşkilatımıza daha fazla güç katacak birisi olacaktır. Bu isimlerle ilgili bizlerle istişare edilirse elbette bizlerde fikrimizi söyleriz, paylaşırız. Ancak şu ana kadar bizlere verilen veya sunulan bir isim yoktur” dedi.
(İHA)