BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.427,10
HABER /  GÜNCEL

O ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Dargeçit'te, terör örgütünün yoğunlaşan faaliyetlerine son verilmesi için sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü mensuplarının yoğunlaşan faaliyetlerine son verilmesi için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik, Dargeçit dışındaki ilçelerde sokağa çıkma yasağı olduğu yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilçe merkezinde saat 18.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz ettiği kaydedildi.

KIZILTEPE, NUSAYBİN, DERİK VE SAVUR'DA YASAK YOK!

Mardin Valiliğinden, Dargeçit dışındaki ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Dargeçit dışındaki ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulandığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında 'Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla 17.00'den itibaren ikinci emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, sokağa çıkma yasağının ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyurulduğu öğrenildi' şeklinde haberlerin çıktığı görülmüştür.

Dargeçit Kaymakamlığımızca 18.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı ilan kararı bulunmakta olup, diğer ilçelerimizde herhangi bir sokağa çıkma yasağı ilan kararı bulunmamaktadır."