BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  DÜNYA

O iddianame kabul edildi

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 8 uzman çavuş hakkında düzenlenen iddianame, Bingöl Ağır Ceza Mah...

Abone ol

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 8 uzman çavuş hakkında düzenlenen iddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Bingöl’de E.A. olayında yaşanan gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapan E.A.’nın avukatı Canan Çakabey, uzman çavuşlar hakkında 19 Temmuz tarihinde dava açıldığını ve ilk duruşmanın 3 Eylül 2013 tarihinde Bingöl’de görüleceğini söyledi. Uzman çavuşların görevden alınma kararının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Çakabey, “Savcılık makamınca iddianame hazırlanıp dava açıldıktan sonra Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar verdi. Biz de tekziple birlikte tutuksuz yargılanan bu kişilerin tutuklu yargılanması talebinde bulunduk, ancak tekzip talebimiz reddedildi. Gerekçe olarak da sanıkların kaçacak herhangi bir bulgunun olmayışı gösterildi. Biz tutuklama talebimizi sürekli bildireceğiz” dedi.
Dosya tensibinin 19 Temmuz tarihinde hazırlandığını ifade eden Çakabey, “19 Temmuz tarihinde tensip hazırlandı ve dava açıldı. Duruşma da 3 Eylül’de görülecek. Biz tutuklama talebinde bulunduğumuz zaman sanıkların görevden uzaklaştırıldığını açıkçası bilmiyorduk. O zaman mı görevden uzaklaştırdılar yoksa sonradan mı oldu onu bilmiyoruz. Ama biz sonraki tutuklama talebimizde bunları gerekçe olarak göstereceğiz. Bize göre çok önemli bir gerekçedir. Kaçma ihtimalleri artık maddi bir olguyla desteklenmiştir. Biliyorsunuz daha önce bölge barolarıyla birlikte basın açıklaması yaparak müdahillik taleplerini bildirmişlerdi. Onun haricinde Türkiye’nin birçok ilinde baroların çocuk hakları ve kadın hakları komisyonları dosyaya müdahil olmak için bizimle irtibata geçti. Büyük ihtimalle birkaç komisyonla dosyaya devam edeceğiz. Ama mahkeme bu talebimizi kabul eder mi etmez mi bunu sonraki süreçte göreceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)