BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Koruma polislerin müdahale ettiği soygun kamerada

Kağıthane’de Başbakanlık Koruma polislerinin müdahalesiyle engellenen kuyumcu soygunu, güvenlik kameralarına yansıdı. Olaydan hemen sonra ka...

Abone ol

Kağıthane’de Başbakanlık Koruma polislerinin müdahalesiyle engellenen kuyumcu soygunu, güvenlik kameralarına yansıdı. Olaydan hemen sonra kaçan 4 soyguncudan 2’si yakalanarak adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, 27 Temmuz da Kağıthane Çelebi Mehmet Sokak’taki İnci Kuyumculuk’a öğlen saatlerinde giren yüzleri kar maskeli üç kişi, silah doğrulttukları kuyumcu İbrahim İnci’yi etkisiz hale getirdikten sonra tezgah üzerinde bulunan 2 kilo ağırlığında yaklaşık 150 bin TL değerindeki altınları alarak kaçtı. Bu sırada rastlantı sonucu yoldan geçen Başbakanlık Koruma Müdürlüğü polisleri, soyguncuların aracına çarparak durdurmaya çalıştı. Ellerindeki altınları atan 4 soyguncu, polisin elinden kaçmayı başardı.
Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri aracın plakası ve çevrede bulunan mobese ve güvenlik kameralarından şahısların kimliklerini tespit etti. Şahısların kimliklerini tespit eden ekipler Dilovası ve Kâğıthane de yürüttükleri operasyonlarda soygunculardan Kemal Ö. ve Ali Y. ‘y. yakalayarak gözaltına aldı.

SOYGUN ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Kağıthane’de gerçekleşen silahlı soygun, güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde kuyumcu sahibi Halil İbrahim İnci’yi ellerinde ki silahı doğrultarak yere yatıran soyguncular, tezgah üzerindeki altınları alıp hızla olay yerinden kaçıyor. Bir diğer kamera açısında ise kaçmaya çalışan soyguncuları Başbakanlık Koruma Polisleri’nin kovaladığı görülüyor.
Emniyetteki ifadelerinde soygunu gerçekleştirme nedenleri hakkında bilgi vermeyen Kemal Ö. ve Ali Y. polise verdikleri ifadelerinde soygunu planlayanın firari olan arkadaşlarından biri olduğunu söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kemal Ö. ve Ali Y. adliyeye sevk edildi.