BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O eziyete soruşturma açıldı

Adana'da engelli kadının hastanede yaşadığı dram nedeniyle Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da hastanede sedye verilmediği için yerde sürünerek tedavi olmaya giden engelli kadınla ilgili soruşturma sonrası gerekenin yapılacağını belirterek böyle olaylara karşı asla müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ beraberinde Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ, ''Adana'da bir hastanede yürüme engelli vatandaşa müdahale edilmedi. Bununla ilgili bir soruşturma başlatıldı mı'' şeklindeki soru üzerine, günde yaklaşık 1 milyon vatandaşın yararlandığı bir sağlık sistemine sahip olduklarını belirterek, gerek yöneticilere verilen eğitimlerde, gerekse bu husustaki talimatlarda, Adana'daki olay gibi olaylara karşı asla müsamaha etmeyeceklerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Her insanın önemli olduğunu, ancak özürlü bir kişiye çok daha fazla önem verdiklerini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''Hastanelerimizin elindeki talimatlar, bir özürlünün hastaneye kabulünde neler yapılacağını çok açık şekilde gösteriyor. Kapıdan itibaren alınacak ve ona çok büyük saygı gösterilecek. Muayenesinin erken yapılmasına fırsat tanınacak. Şimdi bunlar aksadığı zaman, tabi ki bir müsamaha göstermemiz düşünülemez. Derhal soruşturma açtırdım ve gerekenleri de yapacağız.''