BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

O dünyanın küçük kızı; 6 kilo geliyor

15 yaşında bir genç kız. Doğduğu günden bu yana sadece 4 kilo daha ağır. Ama hayata tutunuşu herkesi hayran bırakıyor

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Jyoti Amge, 15 yaşında bir genç kız. Boyu çok küçük ama yaşıtlarına kıyasla yapmak istedikleri ve hayalleri, çok daha büyük.

15 yaşında, 6 kg ağırlığında ama hayata çok sıkı tutunuyor. Vücudunda olmayan ya da salgılanmayan büyüme hormonları nedeniyle cüce kaldı. Doktorlar hala tam olarak hiç büyümemesinin nedenini anlamıyorlar.

Hayatının sonuna kadar, bir milim dahi uzamayacağını söylüyor uzmanlar. Ama Jyoti'nin bundan şikayeti yok. İlk başlarda, okula ilk başladığı zamanlarda büyüyebileceğini düşünmüş. Oysa şimdi, durumunun farkında ve dert etmiyor. Aksine, ilgi görmekten memnun olduğunu söylüyor.

Evinde ve sınıfında onun için özel yapılmış masa ve sırası var. Arkadaşlarıyla istediği kadar vakit geçirebiliyor. Ailesinden de her anlamda destek görüyor. Ablaları, onunla bebkliğinden beri ilgileniyorlar ve keyif alıyorlar. Babası onunla gurur duyduğunu söylüyor, çünkü Jyoti sayesinde ülkenin bilginleri ve önemli din adamları evlerini ziyarete geliyorlar, Onu kutsuyorlar.

Aile keşke biraz daha büyük olsaydı dese de, Jyoti "cüce olduğum için pişmanlık duymuyorum. Ben de herkes gibi yemek yiyor, okula gidiyorum. Alış verişi çok seviyorum, bir sürü giysim var, makyaj yapmayı seviyorum. Ve en büyük hayalim ünlü bir aktris olmak, hatta kendi filmimi yapmak" diyor.

Daha önce, Hintli müzisyen Mika Singh'in klibinde oynayan Jyoti, şimdi de İngiliz kanalı Kanal 4'ün Bodyshock adlı serisinde tüm dünyayla tanışacak.

JYOTI'NİN HAYATINDAN KARELER...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]