BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

O cezaevinde yine yangın çıktı

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde akşam saatlerinde yangın çıktı.

Abone ol

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde akşam saatlerinde yangın çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Cezaevinin bekleme koğuşunda çıkan yangında 3 mahkum ile yangına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. Bu arada olayı duyarak cezaevi önüne gelen tutuklu ve hükümlü yakınları ile polis arasında zaman zaman arbede çıktı.

Yangın, akşam saat 17.30 sıralarında Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nin geçici koğuşunda meydana geldi. Belirlenemeyen bir nedenden dolayı geçici koğuşta yatakların ateşe verilmesiyle yangın çıktı. Adli tutuklu ve hükümlülerin tutulduğu koğuştan dumanların yükseldiğini görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine cezaevine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edilirken, polisler de cezaevi içerisinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangın, itfaiyenin müdahalesi ile kısa sürede söndürülürken, 2 itfaiye eri ile koğuşta bulunan Ömer Faruk Mermertaş, Sıtkı Bebe ve Veysel Karakaş adlı hükümlüler dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen 3'ü mahkum 5 kişi ambulanslar ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere götürüldü. Oksijen tedavisi uygulanan 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ARBEDE ÇIKTI

Yangın çıktığının duyulmasının ardından çok sayıda tutuklu ve hükümlü yakını da cezaevine akın etti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı cezaevi çevresine yaklaştırılmayan vatandaşlar, içeride bulunan tutuklu ve hükümlü yakınlarının durumuna ilişkin bilgi almaya çalıştı. Öfkeli kalabalık ile cezaevine yaklaşmasına izin vermeyen polisler arasında zaman zaman kısa süreli arbedeler meydana geldi. Yaşananların ardından cezaevine gelen ve bilgi alan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, kalabalığa megafon ile anons ederek korkulacak bir durum olmadığını, 3 mahkumun dumandan etkilendiğini söyleyerek, kalabalıktan endişelenilmemesini ve evlerine dönmeleri çağrısı yaptı.

Emniyet Müdürü Likoğlu'nun çağrısının ardından bazı kişiler evlerine dönerken, çok sayıda vatandaşın ise içeride bulunan yakınlarına ilişkin bilgi alabilmek için cezaevi çevresinde beklemeyi sürdürdüğü görüldü.

13 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nin C- 15 koğuşunda geçen yıl 16 Haziran günü adli tutuklu ve hükümlüler arasında yaşanan kavganın ardından çıkarılan yangında 13 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Bu olaydan 2 gün sonra 18 Haziran'da ise Çocuk Koğuşu'nda çıkan yangında 48 kişi dumandan etkilendi. Yaşananların ardından kapasitesinin üzerinde bulunan aralarında KCK tutuklusu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu 500 cevarında tutuklu ve hükümlü farklı kentlerdeki cezaevine nakledildi.