BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

O bizim hem hocamız hem de babamız

Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe Gazetesi'nin 98. sayısında yer alan röportajında çeşitli soruları cevapladı.

Abone ol

Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni, ara transfer döneminde özellikle teknik direktör Aykut Kocaman'ın kendisine gösterdiği ilginin kafasında oluşan düşünceleri netleştirdiğini ve takımda kaldığını ifade etti.

Cristian, ''Sezon arasında transferin söz konusuydu ancak daha sonra vazgeçtin. Bunda Aykut hocanın etkisi oldu mu?'' şeklindeki soruya verdiği cevapta, kulübün ve özellikle teknik direktör Kocaman'ın etkisinin çok fazla olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Kocaman'a minnet borçluyum

''Ben buraya geldiğim günden beri Fenerbahçe'ye yararlı olmaya çalışıyorum. Bu kulübün bana verdiği imkanlara, gösterdiği yakınlık ve aynı zamanda sağladığı bu iş ortamından dolayı da her zaman olumlu karşılık vermeye çalıştım. Elbette bazen sıkıntılı anlarınız oluyor. Bu sıkıntılı anlarda da insanların, özellikle de hocamız Aykut Kocaman'ın ve kulübün bana gösterdiği ilgi ve şefkat benim kafamda oluşturduğum düşünceleri daha da netleştirmeme yardımcı oldu. Bu bakımdan kulübüme ve aynı zamanda da Aykut Kocaman'a minnet borçluyum. O bizim hem hocamız hem de babamız gibi.''

''Alex gerçek bir lider''

Cristian, Alex ile aynı takımda yer almanın kendisi için bir rüyanın gerçekleşmesi olduğunu ifade etti.

Alex'in yaptığı kaptan görevini nasıl değerlendirdiği sorulan Cristian, şunları kaydetti.

''Hem kaptan olarak, hem de insan olarak yaptığı işte oldukça ciddi. Normal hayatında sorumluluk alan, etrafındaki insanlara yardımcı olmaya çalışan ve benim gözümde gerçek bir lider. Onunla birlikte oynamak, onun benim kaptanım olması benim için rüya diye adlandırabileceğim bir şey. Çünkü ben ufakken onu televizyondan hayranlıkla izliyordum. Onu izlemek benim için ayrı bir mutluluk iken, şu anda onunla birlikte oynuyor olmak da benim için çok ayrı bir gurur. Kaptan olarak da, insan olarak da bence mükemmel bir insan.''

''Real Madrid'in Barcelona'yı yenmesi için kan terlemesi gerekiyor''

Fenerbahçeli futbolcu, dünya devleri İspanyol ekipler Real Madrid ile Barcelona arasındaki rekabetle ilgili olarak ''Real'in yenmesi için ne yapması lazım?'' sorusuna, ''Real Madrid'in Barcelona'ya karşı kazanması için vücutlarından ter yerine adeta kan terlemesi gerekiyor ya da büyü veya sihir falan yapması gerekiyor'' cevabını verdi.

Barcelona'nın şu anda yeryüzünde bir araya gelmiş en kaliteli oyunculara sahip, takım oyununu en iyi oynayan bir ekip olduğunu kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Bu yüzden de Barcelona'yı yenmek, açıkçası sadece Real Madrid değil, dünya üzerindeki herhangi bir takım için çok zor olacaktır. O nedenle de ben Barcelona'yı tutuyorum. Fakat Real Madrid'in de elbette çok kaliteli bir takımı var. Fakat şu gerçeği de unutmamak gerekir ki, Barcelona takım oyununu en iyi oynayan, futbolun gerçeklerini sahaya en iyi şekilde yansıtan takımdır'' şeklinde ifadeler kullandı.