BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.402,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O bakanlar neden aday gösterilmedi?

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmeyen bakanlar sorusuna bakın ne cevap verdi?

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bazı eski bakan ve milletvekillerinin yolsuzluk gerekçesiyle yeniden aday gösterilmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, bazı eski bakan ve milletvekillerinin yolsuzluk gerekçesiyle yeniden aday gösterilmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu'na, "Sana mı kaldı kimi, niçin aday yapmadığımız. Bu, bizim kendi sorunumuzdur. Sen kendi işine bak." tepkisini gösterdi. Erdoğan, CHP liderine, "Bu isimler üzerinden rant elde edemezsin" diye seslendi.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı eski bakan ve miletvekillerini neden yeniden aday göstermediğini soran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Bu isimlerin yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tekrar listeye alınmadığı imasına cevap olarak, "Sana mı kaldı hangi bakanı, hangi milletvekilini niçin aday yapmadığımız.

Veyahut niçin değişikliğe gittiğimiz. Benim partimle ilgili değerlendirme sana mı kaldı? Bu, bizim kendi sorunumuzdur, kendi anlayışımızdır. Biz gerektiğini zamanında yaparız. Sana açıklamaya bir mecburiyetim yok." diye seslendi. Dün Siteler, Keçiören ve Sincan'da Ankaralılara hitap eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "Bunların üzerinden rant elde etmeye çalışma." uyarısında bulundu ve ekledi: "Sen kendi işine bak. Bir genel başkandan görevi nasıl aldığın belli; yürüyen yalansın."

Başbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de internet medyasına malzeme olan 'ebced hesapları' üzerinden yüklendi. Erdoğan, "Sayın Bahçeli hesap bilmez misin sen? Ben seni 'çok iyi hesap biliyor' biliyorum. Ne diyorsun; 2009, ortadan iki sıfırı at, 29. 2 ile 9'u topla 11. Ondan sonra topluyorsun 40 diyorsun. Ne güzel. Cebir hesabı mıdır, matematik midir, nedir anlamadım. Bir de bu hesabı yapsın: Merkez Bankası'nın kasasında ne bıraktın: 27,5 milyar dolar. Şimdi ne var biliyor musunuz kasada: 95 milyar dolar. Sen borçlandın, biz temizliyoruz şimdi. Yahu 21 tane bankayı batırdın be. Batırdın. Ne kadar da böyle bazen ciddi ciddi konuşuyor. Ya nasıl bunları söylüyor. Ayakta yalan söylenir mi? Bunlar söyler." ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin, 'asgari ücretin 825 liraya çıkarılması' yönündeki sözlerine de şöyle cevap verdi: "Bizim senden devraldığımız hükümette asgari ücret 184 liraydı. Şu anda 630 lira.