BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.421,93
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

O baba BBP liderine sarılıp ağladı

PKK'lı oğlunun öldürülmesi sonrası evine Türk bayrağı asan Mehmet Arslan'ı BBP lideri Mustafa Destici ziyaret etti

Abone ol

BBP Heyeti bugün Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında beraberindeki heyeti ile birlikte Çukurcada öldürülen evine bayrak asan ve "biriz biz kardeşiz" diyen aileyi ziyaret etti.

Ziyarette Muşlu öldürülen teröristin babası Mehmet Arslan, Destici'ye sarılarak ağladı. Arslan, "biz biriz devletimiz bir biz müslümanız oğlumuzu kandırdılar" demesi üzerine duygulu anlar yaşandı.

BU BAYRAĞIN ALTINDAKİ HERKESİN MİLLİYETÇİSİYİM

Ülkenin 27 yıldır terör belasıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Destici, ''Ben milliyetçi bir insanım ama ben bu bayrağın altında bir ve beraber yaşamayı gösteren Kürt'ün de milliyetçisiyim, Türkmen'in de milliyetçisiyim, Çerkez'in de Arap'ın da milliyetçisiyim. Dolayısıyla bizim milliyetçiliğimiz Allah'ın emrinin sınırları içerisinde kalan bir anlayıştır'' şeklinde konuştu.

Öldürülen terör örgütü mensubu Sezer Arslan'ın ailesi tarafından vatana ve millete hizmet etmesi için devlete emanet ettiğini ancak bu emanete sahip çıkılmadığını savunan BBP Genel Başkanı Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Allah hiçbir anaya babaya böyle bir acı yaşatmasın. Çünkü buradan PKK'nın diasporası Kürt kardeşlerimizin evlatlarını kandırıyor. Bunlar ölse de besleniyorlar, öldürseler de besleniyorlar. Çünkü kanla besleniyorlar. Onlar Avrupa'da büyük devletlerin koruması altında, büyük refah içerisinde yaşıyorlar. Maalesef bölge insanının çocukları kandırılarak hayatlarından ediliyor ve hayatları karartılıyor. Bu tür aileleri yalnız bırakmamak gerekir. İnsanları sırf kimliklerinden, etnik kökenlerinden dolayı da hedef göstermemek lazım. Kürtler bizim kardeşimiz ve bundan asla vazgeçmeyiz.''

TÜRK BAYRAĞI VE KUR'AN HEDİYE ETTİ

BBP heyeti ve Genel Başkan Mustafa Destici öldürülen teröristin babasına Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi yakınlarında düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 17 yaşındaki Sezer Arslan'ın ailesi Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı İçboğaz Köyü'nde taziye evi ve mezarlığa Türk Bayrağı dikti. Arslan'ın ailesi teröre tepki göstererek, birlik beraberlik mesajı vermişti.

Destici ve beraberindekiler daha sonra Muştan ayrılarak Bingölde Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Hatice annenin çocuklarını ziyaret etmek için Bingöle hareket etti.